facebook

Арестович вразив заявами про «рідну російську мову» та комбатантів з західної України (відео)

Арестович у розмові з блогеркою-інтерв’юеркою Раміною виправдовує російськомовність та «радянську або пострадянську ідентичність» українців, називає її для російськомовних українців рідною, а також заявляє про те, що з «89 командирів добровольчих формувань АТО» лише один був з західної України.

ЕксРадик Офісу президента Олексій Арестович сказав, що ми живемо в пострадянському суспільстві і багато людей досі зберігають радянську чи навіть регіональну специфічну ідентичність пов’язану з російською мовою. На його думку не варто засуджувати людей, які вважають рідною російську мову, адже людина не винна, що такою мовою до неї в дитинстві говорила мати.

«Діти ж не обирають якою мовою спілкуватися з мамою. Якщо мама розмовляла російською, а не французькою, то хіба є цьому провина? Чи є провина людини в тому, що вона хоче використовувати мову яка для неї рідна? Вона не російська, вона рідна для неї», – сказав Арестович.

Також в інтерв’ю він розповів, що пів фронту розмовляє російською. А в 2014 році з 89 командирів добровольчих формувань тільки один був із західної України. Інші – з центральної частини нашої держави, а більша частина командирів зі східної України і українською мовою вони практично не розмовляли.

ЕксРадник Офісу президента не вважає ворогами російськомовне населення і тих хто любить російські фільми та передачі. Мовляв всі розуміють звідки це походить і не варто вимагати від таких людей роздумів про самоідентичніть, вони навіть слів таких не знають.

«Ми не можемо вимагати від людини того, на що вона не здатна», – переконаний Арестович.

Джерело.

Close