facebook

Подоляк пояснив, в чому головна проблема з відставкою Резнікова

Радник керівника ОПУ оцінюєж роботу міністра як “вкрай ефективну”.

Міністр оборони України Олексій Резніков є дуже ефективним переговірником з Заходом в питанні постачання зброї. У випадку відставки Резнікова замінити його буде важко.

Про це в ефірі “1+1” в рамках загальнонаціонального телемарафону заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Коментуючи розмови про звільнення керівника Міноборони, Подоляк заявив:

“Я б хотів, щоб ми звикли, що спочатку рішення, а потім обговорення. Спекулятивно це певний тиск. Якщо кожен день починаєш говорити – відставка, відставка, відставка, то поступово люди перестають працювати. Щодо пана Резнікова – була його заява, що якщо президент буде наполягати в рамках політичної відповідальності для міністра оборони, Резніков, безумовно, напише заяву про відставку і піде. Але я думаю, кілька днів треба витримати для того, щоб не спекулювати. Я вже бачив – з’явились думки, хто буде наступником Резнікова і таке інше”.

Радник керівника ОПУ зауважив, що Резніков “був вкрай ефективним щодо комунікації з нашими партнерами”.

“Це дуже важлива складова. Ми говоримо про стан війни, в якому знаходиться Україна. Я розумію, в людей є певна емоція, коли отримуєш дані, що щось десь крадуть. Ти хочеш одразу прийняти всі рішення. Можливо, вони й справедливі по відношенню до людей, які це робили, і до людей, які мають нести політичну відповідальність. Але я трохи інакше дивлюся. Війна не закінчилась, в нас надто складні перемовини щодо ракет підвивщеної дальності, щодо штурмової авіації, щодо логістичного забезпечення снарядами. Нам потрібно дуже багато і патронів, і снарядів, і амуніції. Цим постійно займався Резніков, в нього були чудові особисті відносини. Переговори – це не тільки математичні формули, а й особисті відносини і довіра”, – пояснив він.

За словами Подоляка, якщо говорити про заміну Резнікова, “треба розуміти, а чи знайдемо ми таку кандидатуру, яка зможе на себе ці питання перебрати і отримати довіру і добрі особисті відносини”.

Джерело.

Close