facebook

“Загальна протяжність розлому близько 150 км”: внаслідок землетрусу Туреччина перемістилася на 3 метри в бік Аравійського моря (ФОТО)

Внасідок землетрусу Туреччина перемістилась в бік Аравійського моря, аж на три метри. А протяжність розлому між тектонічними плитами склала щонайменше 150 кілометрів.

Про це заявив президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії (INGV) Карло Дольоні в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera, передає ТСН.ua.

За його словами, відбувся дуже потужний землетрус, який спершу навіть змусив оголосити в Італії попередження про цунамі.

“Те, що ми називаємо Аравійською плитою, перемістилося приблизно на три метри в напрямку з північного сходу на південний захід відносно Анатолійської плити”, – заявив він.Загальна протяжність розлому, за словами Карло Дольоні, склала щонайменше 150 кілометрів.

Він пояснив, що площина розлому дуже нахилена, а горизонтальне зміщення відбувалося з обох його сторін. Тобто дві тектонічні плити рухалися одна відносно одної.

"Загальна протяжність розлому близько 150 км": внаслідок землетрусу Туреччина перемістилася на 3 метри в бік Аравійського моря (ФОТО), фото-1

Як відомо, більша частина Туреччини розташована на Анатолійській плиті, але південний захід Туреччини переходить на Аравійську плиту поряд із Сирією.

 

Джерело.

Close