facebook

“Колосальний снігопад накриє Україну, мороз вдарить у цих областях” синоптики про холоднечу

Для деяких областей України розпочинаються непрості часи через зміну погоди. Експерти попереджають, що мешканцям деяких місцевостей варто готуватися до снігопадів. Синоптики закликають не нехтувати прогнозами.

Як інформує “Укрінформ”, у середу, 15 лютого, в Україні буде хмарно з проясненнями. У Сумській, східних та південно-східних областях – невеликий мокрий сніг, на решті території без істотних опадів. На дорогах України, крім південної частини, місцями ожеледиця.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

За даними синоптиків, вітер завтра північно-західний, 7-12 м/с, вдень, крім західної частини, місцями пориви 15-20 м/с. Температура упродовж доби – від 2 морозу до 3° тепла, вдень у західних та південно-західних областях 2-7° тепла.

У столичному регіоні завтра хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с (по області вдень місцями пориви 15-20 м/с). Температура по Києву вночі 0-2° морозу, вдень 0-2° тепла; по області упродовж доби – від 2° морозу до 3° тепла.

На 16-17 лютого синоптики прогнозують хмарну з проясненнями погоду, без істотних опадів, лише вдень 17 лютого у західних, північних, Вінницькій областях – невеликий дощ та мокрий сніг, у східних, північно-східних, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях – невеликий сніг. На дорогах, крім півдня, подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний (на Лівобережжі південно-східний), 5-10 м/с.

Температура у східних та північно-східних областях вночі 6-11° морозу (17 лютого на крайньому сході місцями до 16°), вдень 1-6° морозу; на решті території вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла (вночі 16 лютого 1-6° морозу, в Карпатах до 9° морозу), вдень у західних, 17 лютого і південних областях 2-7° тепла.

У Києві та по області 16-17 лютого буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів, лише вдень 17 лютого невеликий дощ та мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура по Києву: вночі 16 лютого 2-4° морозу, 17 лютого 0-2° морозу; вдень 0-2° тепла. По області: вночі та вдень – від 3° морозу до 2° тепла (вночі 16 лютого 1-6° морозу).

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 18 лютого в Україні очікується мокрий сніг та дощ, вночі у південній частині місцями невеликі опади, у східних областях невеликий сніг. Температура у східній частині вночі 7-12° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла; у західній частині вночі 0-5° тепла, вдень 4-9° тепла; на решті території вночі від 1° тепла до 4° морозу, вдень 0-6° тепла, у південній частині – до 9° тепла.

19 лютого в Карпатському регіоні, вночі і у східних областях помірні, на решті території місцями невеликі опади. Температура вночі – від 2° морозу до 3° тепла, у східних областях та в Карпатах 0-5° морозу; вдень в Україні 0-6° тепла, на півдні та Закарпатті – до 9° тепла.

У столиці та на Київщині 18 лютого – помірний мокрий сніг та дощ, 19 лютого – місцями невеликі опади. Температура по Києву: вночі 18 лютого 0-2° морозу, 19 лютого 0-2° тепла; вдень 3-5° тепла. По області: вночі 18 лютого від 4° морозу до 1° тепла, 19 лютого від 2° морозу до 3° тепла; вдень 1-6° тепла.

Джерело.

Close