facebook

Україну атакує останній найсильніший мороз: Синоптики розповіли про “тріскучий” холод і хуртовини

Синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня тепла весняна погода і скільки триватиме мороз.

Погода в Україні 23 лютого ще нагадає про зиму. Синоптики розповіли, що погода в Україні буде морозною вночі, а потепління вже прийде найближчими днями.

Синоптик Укргідрометцентру 23 лютого обіцяють хмарність. Запевняють, що день пройде без опадів.

Також синоптики попереджають про південно-східний вітер на заході, 5-10 метрів в секунду. Пішоходів та водіїв просять бути вкрай обережними, адже на дорогах у північно-східних областях місцями можлива ожеледиця.

Температура у східних та північно-східних областях вночі становитиме 11-16 градусів морозу, вдень – 3-8 градусів морозу.

У західних, південних областях і в Криму вночі температура опуститься від 0 до 5 градусів морозу, вдень повітря прогріється до 2-7 градусів тепла. На Закарпатті буде тепло – обіцяють до 10 градусів тепла.

На решті території вночі температура становитиме 5-10 градусів морозу, вдень – від 3 до 2 градусів тепла.

Синоптик Наталка Діденко поділилася прогнозом на найближчі дні За її словами, ночі 23-24 лютого будуть найхолоднішими в Україні. Температура повітря у нічні години опускається на сході до -15 градусів, у більшості областей – до -11 градусів, на заході та півдні до -5 градусів.

Хто така Наталія Діденко
Наталія Діденко – український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми “Погода з Наташею Діденко”, пише Вікіпедія.

В п’ятницю, 24 лютого, мінлива хмарність. Вдень можливі короткочасні дощі та хуртовини.

Температура повітря на заході вночі очікується 0…+ 3, на південь від 0 до -6 морозу, в центральних, північних і східних областях очікується від -2 до -6.

Найхолодніша ніч буде в Харківській, Сумській та Луганській областях, де стовпчики термометрів опустяться до -14 морозу.

Джерело.

Close