facebook

“Жахливий снігопад хлине на ці області прямо на вихідних, мороз і крижаний дощ накриють Україну”

Синоптики попереджають українців про те, що варто очікувати на серйозні снігопади і холод. Зима, схоже, завершиться дуже холодними погодними “акордами”. Експерти закликають не нехтувати прогнози і берегти здоров’я.

Як інформує “УНІАН”, кінець зими в Україні буде багатим на опади. Очікуються дощі, сніг і мокрий сніг. Ночами в багатьох областях ще будуть морози до -1°…-4°, а вдень температура триматиметься від “нуля” до +4°, лише на півдні та південному сході буде тепліше.

У неділю, 26 лютого, в Україні буде похмуро. У багатьох областях очікуються дощі, сніг та мокрий сніг. На заході стовпчики термометрів покажуть +2°…+4°, на півночі +3°…+5°, в центральних областях +4°…+6°, на сході повітря прогріється до +5°…+11°, а на півдні стовпчики термометрів покажуть +8°…+14°.

У передостанній день зими, 27 лютого, в Україні похолоднішає. На заході і півночі сніжитиме, а температура вдень не підніметься вище 0°…+2°; вночі тут очікується до -3°. На півдні та південному сході буде тепло. Стовпчики термометрів там покажуть +8°…+10°, в Херсонській області – до +14°, в Криму – до +17°.

А ось завершиться зима в Україні помірно холодною погодою. Вночі в більшості областей очікуються морози до -1°…-4°. Вдень найхолодніше буде на півночі, де температура не підніметься вище 0°…+1°. Трохи тепліше, до +2°, буде на заході країни. У центральних областях стовпчики термометрів покажуть 0°…+4°, на сході буде +3°…+7°, а на півдні очікується +6°…+9°. Лише в Криму погода нагадуватиме про прихід весни – до +14°.

Опади 28 лютого змістяться на схід, а також зачеплять Полтавську, Дніпропетровську та Запорізьку області.

Джерело.

Close