facebook

В Україні зростуть штрафи для пішоходів: скільки доведеться платити порушникам у 2020

В українському парламенті зареєстрований проект закону № 2697 про внесення змін у статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху. Авторами документу є народні депутати від “Слуги народу”, пише “Znaj. ua”.

Законопроектом пропонується встановити, за ігнорування пішоходами сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху, накладення штрафу в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 грн). Зараз діє покарання у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн).

За ті самі порушення, однак скоєні у стані сп’яніння, потягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн.). Зараз – вісім неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (120 грн).

Порушення, що спричинили створення аварійної обстановки накладатиметься штраф у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 12 до 40 годин, зараз – 10.

Джерело.

Close