facebook

Мінімалки 7 370 грн вже не буде? Українцям підвищать зарплати, розмір залежить від області

На даний момент готується відповідний законопроект


Для наших дорогих читачів, які уважно стежать за своїми особистими фінансами, є цікаві новини. Давно не було інформації, що в Україні хочуть підвищити фінансовий добробут громадян.

Даним питанням вирішили зайнятися у Міністерстві реінтеграції. Насамперед подумали про працівників державних органів на територіях, де продовжуються активні чи можливі бойові дії.
Повідомляється, що зараз готується відповідний законопроект. Як тільки його буде доопрацьовано, його передадуть на розгляд українського уряду.

Як зазначається, підвищити зарплати держслужбовцям планують через роботу у небезпечних для життя та здоров’я умовах, а також необхідність зберегти кадри.

Щодо розміру підвищення, то він буде відрізнятися для територій, де продовжуються активні бойові дії і де такі дії можливі, оскільки реальні умови праці там відрізняються.

Варто також нагадати, що ще у березні у Верховній Раді зареєстрували законопроект, згідно з яким в Україні планували поетапно підняти рівень мінімальної заробітної плати протягом 2023 року, починаючи з 1 квітня.

Законопроект 8431 передбачав збільшення місячного розміру мінімальної зарплати на кілька етапів: з 1 квітня — 7370 грн; з 1 липня – 8107 грн; з 1 жовтня – 8918 грн.

Джерело.

Close