facebook

Зеленський “стер в порошок” нахабну брехню про Оман, не вірте. “Порохоботи” миттєво стихли

Президент Володимир Зеленський після отримання інформації про збиття українського літака в Тегерані вилетів з Оману одразу після відкриття повітряного коридору, який був обмежений через авіакатастрофу.

Про це повідомив помічник Президента Андрій Єрмак у коментарі “Українській правді”.

“Президент повернувся настільки швидко, наскільки це можливо було в ситуації, що склалася в регіоні. Як тільки був відкритий повітряний коридор, який був обмежений у зв’язку з трагедією, Президент вилетів”, – сказав він.

За словами Єрмака, поїздка Президента в Оман була приватною й “ні копійки бюджетних грошей не було витрачено ні на дорогу туди, ні на дорогу назад”.

“Всі спекуляції, а також конспірологічні теорії з приводу літака, Медведчука, куди і як цей літак летів, не мають під собою ніяких підстав і є продовженням брудних технологій, які мали місце ще за часів президентської кампанії”, – запевнив помічник Зеленського.

Єрмак розповів, що про трагедію літака в Тегерані Президент дізнався від голови СБУ Івана Баканова.

“Президент відразу ж зробив низку дзвінків – після глави СБУ була розмова з секретарем РНБО, нашим послом, з представниками силових відомств. У цей же момент було прийнято рішення негайно повертатися до Києва і, відповідно, вирішувалося питання, як це зробити максимально швидко”, – додав він.

За його словами, також було прийнято рішення про створення оперативного штабу при РНБО: все це протягом перших двох годин після того, як сталася трагедія.

Далі – було проведено позачергове засідання уряду, на якому ухвалили рішення про формування і відправку експертної та пошуково-рятувальної групи. Всі відповідні органи і посадові особи відразу ж приступили до роботи.

“Ми в команді президента вже звикли до деколи необґрунтованої критики, яка іноді приймає досить істеричні форми. Але ми впевнені у своїх кроках, своїй політичній позиції, і, спираючись на оцінку та коментарі наших зарубіжних партнерів, я можу сказати, що українське керівництво діяло і продовжує діяти в цій ситуації розумно, професійно і виважено.

Хотілося б, щоб настав момент, коли критики, скептики або псевдопрофесіонали почнуть після очевидних фактів визнавати свою неправоту. Що ж, ми почекаємо.

Адже наша основна мета – це сильна, шанована у світі Україна, громадяни якої відчувають себе єдиною нацією як у хвилини радості, так і в хвилини таких жахливих трагедій, як ця, – підсумував Єрмак.

До слова, нардепи від партії Порошенка не залишили можливість поспекулювати над візитом глави держави до Оману.

Зокрема, Народний депутат фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко просить Офіс глави держави поінформувати, яким рейсом президент України Володимир Зеленський літав до Оману і чи справді проживав у готелі The Ritz-Carlton, перебуваючи в цій країні.

Джерело.

Close