facebook

В Україні водіям почали виписувати штраф у 40 тисяч

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливе нагадування. В Україні копи у посиленому режимі борються з водіями, які нехтують правилами.

Водії можуть отримати не лише величезний штраф у 40 тисяч гривень, а й залишитись без посвідчення на строк від 5 до 7 років. А все через те, що деякі громадяни продовжують сідати за кермо навіть після того, як суд скасував їхні права.

Про це вирішили нагадати в одному із Сервісних центрів МВС.

Тепер такі порушники мають дуже серйозні правові наслідки. Покарання за таке порушення посилили 2023 року відповідно до Закону 1231-IX.

Згідно з останніми змінами, за це правопорушення передбачено штраф у розмірі 20 400 гривень (ч. 4 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Крім того, оновлений закон запроваджує додаткове положення до статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, особи, які повторно вчиняють подібні правопорушення, підлягатимуть підвищеному штрафу у розмірі 40 800 гривень.

Також суд має право накладати заборону на керування транспортними засобами строком від 5 до 7 років (ч. 5 ст. 126 КУпАП).

Джерело.

Close