facebook

Зеленський дав прочуханки Кабміну та Раді: список невиконаних вимог президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міністерства та Верховна Рада не виконали 9 поставлених перед ними завдань.

Про це він повідомив у вівторок, 4 лютого, на нараді за участю представників Кабінету Міністрів і ВР, передає пресслужба Офісу президента.

“Видано два укази президента щодо завдань уряду і парламенту з економічних і соціальних питань. 30 завдань виконано, 13 виконані частково або перебувають у процесі виконання, 9задач не виконано”, – сказав глава держави на початку зустрічі.

Зокрема, за його словами, йдеться про наступне:

Міністерство розвитку громад і територій не виконало завдання по розробці законопроекту про підвищення здатності Агентства регіонального розвитку, щодо посилення конкурентоспроможності регіонів, забезпечення розробки та затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2028 роки.

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища не виконало завдання щодо укладення угоди про розподіл продукції та про введення системи інтегрованих дозволів на викиди забруднюючих речовин, а також щодо реформи Держекоінспекції.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства не вжило заходів щодо зменшення нелегальної зайнятості та детінізації доходів населення.

Міністерство інфраструктури не розробило законопроект про реформування залізничних перевезень.

Також президент зазначив, що Верховна Рада досі не розглянула законопроєкти про:

внутрішній водний транспорт;

державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор;

внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення;

внесення змін до Бюджетного кодексу щодо підвищення ефективності використання коштів Державного фонду регіонального розвитку;

щодо посилення прав інтелектуальної власності.

Володимир Зеленський закликав уряд і парламент активізувати роботу.

Він також запропонував спрямувати кошти у розмірі 2,9 млрд доларів, які “Нафтогаз” отримав від компанії “Газпром”, на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток медичної галузі.

“Ми плануємо додатково спрямувати кошти на будівництво доріг – це наш інфраструктурний пріоритет, на інші інфраструктурні проекти, на медичну сферу та енергоефективність. Один із планів – побудувати понад 200 приймальних відділень медичної допомоги по всій Україні”, – сказав президент та запропонував Кабінету міністрів підготувати у двотижневий термін необхідні проекти документів.

Зеленський наголосив на важливості вирішення питання заборгованості із зарплат шахтарям та розробки концепції реорганізації вугільної галузі.

У питанні реформування спиртової галузі глава держави зробив акцент на важливості запровадження електронної акцизної марки, імплементації закону “Про державне регулювання виробництва та обігу спирту”, а також на лібералізації ринку.

Він очікує, що Кабмін упродовж двох місяців ухвалить усі необхідні підзаконні акти та розпочне підготовку “Укрспирту” до приватизації.

Крім того, правоохоронні органи разом з урядом та Офісом президента мають активізувати боротьбу з нелегальним обігом спирту.

Також глава держави поставив Кабінету міністрів завдання до кінця лютого внести пропозиції щодо реалізації програми “Інвестиційна няня”.

Як писав OBOZREVATEL, монобільшість Верховної Ради України спільно з фракцією “Опозиційна платформа – За життя” підтримали в першому читанні постанову №1017 про прийняття законопроєкту “Про внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України”.

Він передбачає зменшення конституційного складу парламенту до 300 народних депутатів, а також закріплює пропорційну виборчу систему.

 

Джерело.

Close