facebook

Долар обм’як: банки та обмінки збили курс валют після історичного максимуму

Національний банк України (НБУ) знизив курс долара щодо гривні після того, як напередодні було досягнуто історичного максимуму. Ця подія привернула увагу як фінансових аналітиків, так і мас, які стежать за коливаннями валютних курсів.


Докладніше про те, що банки та обмінки збили курс валют після історичного максимуму, інформує сайт регулятора.

Офіційний курс долара на 17 червня 2024 року встановлено на рівні 40,649 гривні за 1 долар США, що на 0,0418 гривні менше порівняно з попереднім показником. Курс євро також знизився і становив 43,4782 гривень за 1 євро, що на 0,4068 гривні менше.

На міжбанківському валютному ринку курс долара сьогодні впав на 7 копійок, досягнувши 40,68-40,71 гривень за долар (купівля-продаж) порівняно із закриттям попереднього дня. Однак на готівковому ринку спостерігається протилежна тенденція: курс долара зріс на 15 копійок і становить 41,10 гривень.

Ці зміни викликані низкою економічних чинників, включаючи внутрішні та зовнішні економічні умови, динаміку попиту та пропозиції на валютному ринку, а також монетарну політику НБУ. Фінансові аналітики уважно стежать за цими показниками, щоб робити прогнози та передбачати подальші зміни курсу.

Прогноз курсу долара найближчим часом викликає інтерес і в експертів, і у звичайних громадян, які прагнуть планувати свої фінансові справи з урахуванням можливих змін. У червні 2024 року фінансові аналітики значно погіршили прогноз щодо курсу долара на наступні 12 місяців. Наразі вони очікують, що курс досягне рівня 42,80 гривень за долар. Це на одну гривню більше, ніж прогноз, зроблений у квітні, коли очікували курс на рівні 41,81 гривні за долар.

Джерело.

Close