facebook

Трагедія сколихнула країну! Слово взяв Зеленський… Вічна пам’ять

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв’язку зі смертю видатного українського композитора та музикознавця, народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Мирослава Скорика.

«Сьогодні Україна втратила генія нашого часу. Музиканта, композитора, творця й людину з великої літери. Пішов з життя Герой України, професор Національної музичної академії України, народний артист України Мирослав Михайлович Скорик», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що у творчому доробку видатного композитора – опера «Мойсей», «Карпатський концерт», «Гуцульський триптих» та багато іншого. Також Мирослав Скорик є автором музики до фільмів «Тіні забутих предків» та «Високий перевал».

«Я назавжди запам’ятаю, як на День Незалежності у 2019 році неймовірно звучав гімн України у його виконанні. Вічна пам’ять, Мирославе Михайловичу», – додав Президент.

Нагадаємо, на 82-му році життя помер відомий український композитор Мирослав Скорик, повідомили 1 червня близькі і знайомі митця.

Джерело.

Close