facebook

Туристична галузь Італії на межі

Доходи Італії в 2020 році впадуть на 80% в порівнянні з минулим роком через збитки, завдані пандемією коронавіруса туристичній галузі.


Про це заявив президент національної асоціації представників туристичного бізнесу Assoturismo Confesercenti Вітторіо Мессіна.

Він наголосив на стратегічному значенні туристичної сфери для національної економіки. Так, туризм становить близько 15% ВВП країни і створює близько 4 млн робочих місць.

«Туристична галузь – це єдина сфера економіки, офіційне відкриття якої не збігається з перезапуском країни. Зараз складається парадоксальна ситуація: ми готові прийняти десятки тисяч туристів, але замовлень немає, і вже готові до роботи структури простоюють», – зазначає Мессіна.
За його словами, найсильніше на галузі відзначилось скасування травневих відпусток, які громадяни беруть на Великдень і весняні державні свята в Італії. Як пояснив Мессіна, даний період вважається офіційним відкриттям туристичного сезону і найважливішим етапом, який дозволяє підприємцям «впевнено увійти в літо».

«Цього разу кисень не надійшов: тільки прямі втрати від травневої ізоляції склали 9 млрд.€. А вже не використані тоді подорожі, не можна продати нікому», – роз’яснив він.

Єдиний вихід із ситуації Мессіна бачить у внутрішньому туризмі, який однак не покриє всіх витрат. «Економічні наслідки COVID-19 позначилися практично на всіх», тому мало хто планує повноцінний відпочинок, зазначив він. При позитивному розкладі відновитися італійський туризм зможе тільки до Різдва або до наступної весни.

Влада Італії має намір відкрити кордони країни 3 червня, будуть залишати в’їжджають на карантин – не повідомлялося.

Деякі країни нарівні з Італією вже опрацьовують стратегії відкриття літнього сезону. Так, Кіпр готується приймати мандрівників з 15 червня, а Іспанія – з кінця цього ж місяця.

Джерело.

Close