facebook

Жорстоке вбивство в Києві скоїли двоє військових. Подробиці цинічно спланованого злочину

Убивцями 44-річного киянина, який ловив рибу на Жуковому острові, виявилися двоє військовослужбовців в/ч А2860 (96-та Київська зенітна ракетна бригада). Контрактники шукали гроші на погашення боргів.


Поїхав на риболовлю і зник
Анатолій Сапа жив у Голосіївському районі Києва. Увечері вівторка 26 травня чоловік сів у свій автомобіль Opel Vivaro й поїхав на Жуків острів – улюблене місце риболовлі. Однак додому не повернувся навіть вранці, а його мобільний не був на зв’язку.

Анатолій Сапа, у нього залишилися дружина й дочка
Вдень 27 травня до поліції звернулася його дружина – жінка не знаходила місця через зниклого чоловіка.

Правоохоронці передали орієнтування патрулям, розшукали синій Opel Анатолія, і це спрацювало. Саме автомобіль, який уже виявився проданим іншій особі, і вивів на слід злочинців.

Убити, щоб віддати борги
Військова частина А2860 розташована в селі Данилівка Васильківського району Київської області. Завдання частини – охорона повітряного простору Правобережної України. Саме в цій в/ч служили два контрактники – солдати 20-річний Владислав С. (з Алчевська Луганської області) та 23-річний Вадим Х. (уродженець Києва).

Грошей у них не просто не вистачало – набрали кредитів, а віддавати нічим. Джерела стверджують, що один із контрактників був ігроманом.

Якось військовим спало на думку “заробити”. Близько 23 години 26 травня вони зібралися на “полювання”. У Renault LOGAN, який, імовірно, належить близьким родичам одного з військових, вони поклали лопату. Із собою взяли ніж.

Хлопці виїхали з території військової частини в Данилівці й поїхали в Київ – це близько 50 кілометрів. Вони вже запланували “роздобути” який-небудь автомобіль і продати його.

Контрактники приїхали на Жуків острів. Близько першої години ночі вони помітили рибалку, який сидів на березі Дніпра, і припаркований поруч автомобіль.

Підійшли й попросили закурити, а потім у хід пішов ніж. Убивав двадцятирічний Владислав – перерізав рибалці горло.

Чоловіка поклали в багажник його ж автомобіля й відвезли на відстань близько 300 метрів, де викопали яму і сховали тіло. На двох машинах вбивці виїхали з місця злочину. Закривавлену лопату забрали з собою.
Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, під час розшукових заходів оперативники переглянули камери відеоспостереження, встановлені в межах програми “Безпечне місто”. Таким способом швидко виявили Opel, на якому зник чоловік.

“Ми відстежили, що машина перебуває на території Київської області. Однак, коли показали дружині фото їхньої іномарки, вона сказала, що за кермом не її чоловік. Тоді ми встановили особу водія й опитали його. Він повідомив, що Opel купив кілька днів тому в товариша за 1800 доларів США”, – пояснив правоохоронець.

Убивці зізналися в скоєному й пояснили причину: “Ми влетіли на гроші, залізли в кредити”.

Ціна життя людини виявилася менше від 50 тисяч гривень. А в підсумку – зруйновані життя і зламані долі.

Джерело.

Close