facebook

Арешт скандальної соратниці Януковича Богатирьової скасували

ВАКС у четвер, 4 червня, скасував арешт Раїси Богатирьової, одіозної ексглави Міністерства охорони здоров’я України часів президента-втікача Віктора Януковича.

Про таке рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду повідомила його пресслужба. Заявляється, що прокуратура Києва не вручила Богатирьовій повідомлення про підозру.

Слідчий суддя Печерського суду, як повідомили у ВАКС, “не вжив заходів для усунення зазначених очевидних порушень кримінального процесуального закону”.

У такий спосіб суд задовольнив апеляційну скаргу захисника підозрюваної на рішення слідчого судді Печерського районного суду Києва від 28.08.2019, яким до неї був застосований запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави. Це судове рішення скасували.

Нагадаємо, Богатирьовій інкримінується вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України: заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Її, зокрема, звинувачували у розтраті 63,5 млн грн при закупівлі в 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів і обладнання за істотно завищеними цінами.

Джерело.

Close