facebook

Людям увірвався терпець: під Радою відбувається немислиме. “Авакова геть”

У п’ятницю, 5 червня, під стінами Верховної Ради пройшов протестний мітинг проти поліції. Один з мітингувальників підпалив себе, але його встигли загасити.

Мітинг проти поліції біля ВР

 

Мітингувальники вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Активісти палили фаєри і застосовували вогнегасники.

Під будівлю парламенту перевернули старий поліцейський автомобіль, який розписали гаслами і закликами. За словами мітингувальників, це пам’ятник поліцейському свавіллю і провалу реформи.
Активісти вимагали відставки глави МВС, скандуючи “Аваков, геть!”. Також на мітингу закликали чесно і відкрито розслідувати кримінальні справи щодо вбивств активістки Катерини Гандзюк і журналіста Павла Шеремета.

Крім того, один з учасників мітингу, житель Нової Каховки Юрій Ляшенко підпалив себе, але поліції вдалося вчасно його загасити. За його словами, він виступив проти рейдерського захоплення. Додамо, що в 2005 році Ляшенко також підпалив себе біля стін Ради.

Юрій Ляшенко підпалив себе під стінами ВР

Мітинг проти поліції біля ВР

Відзначимо, що сьогодні о 14 годині під стінами Кабінету міністрів повинен пройти ще один мітинг, який організовують KyivPride і “Центр громадянських свобод”, – “Проти поліцейського свавілля в Україні”.

Джерело.

Close