facebook

Яблуко від яблуні. Як живуть діти президентів країн СНД

Більшість дітей впливових політичних фігур, а тим більше президентів країн, ведуть не публічний спосіб життя, практично не ділячись фотографіями в соціальних мережах і не даючи інтерв’ю. Однак увагу людей все одно прикута до них.

І окремий цікавить всіх – чим заробляють на життя діти глав держав. У цьому матеріалі ми розповімо, чим займаються нащадки глав країн СНД.

Білорусь

У президента Білорусі троє синів – Віктор (1975), Дмитро (1980) і Микола (2004). Старший син глави Білорусі Віктор займає дуже високу посаду – Помічник Президента Білорусі з національної безпеки, а також він є членом Ради Безпеки Білорусі. Середній син Дмитро займає пост голови центральної ради білоруського республіканського державно-громадського об’єднання «Президентський спортивний клуб». Крім цього, він є членом НОК Білорусі.

Наймолодший син президента Білорусі Микола вчиться в школі, проте також планує пов’язати своє життя з політикою. Юнак супроводжує батька на різних публічних заходах, у тому числі і в зарубіжних поїздках. Він займається музикою (грою на фортепіано), хокеєм, лижним спортом і біатлоном.

Киргизстан

У президента Киргизстану Сооронбая Жеенбекова, який був обраний рік тому, двоє детей.Старшая дочка Бактигуль Жеенбекова є студенткою Киргизько-Російського Слов’янського університету імені Б. М. Єльцина. У 2016 році вона вийшла заміж за сина депутата Аліярбека Абжаліева – Атабеков. Він працює експертом у відділі міжнародного співробітництва апарату уряду.

Казахстан

З березня минулого року президентом Казахстану є Касим-Жомарт Токаєв. Його єдиного сина звуть Тимур Токаєв. Відомо, що він має ступінь кандидата політичних наук. По даними відкритих джерел, з 2002 року Тимур Токаєв був засновником ТОВ «Аби Петролеум Кепітал». Компанія займалася розвідкою і видобутком нафти і газу в Казахстані. Але на сьогоднішній день компанія вже ліквідована, а її активи були продані іноземним інвесторам в 2018 році. Тобто, на даний момент, Тимур Токаєв вже не має відношення до компанії.

Сьогодні в Казахстані відомо, що він займається благодійністю, будучи засновником приватного благодійного фонду імені свого діда Кемел Токаєва, який був відомим казахським і радянським письменником детективного жанру. Фонд займається виділенням грантів дітям з соціально-незахищених сімей для навчання у ВНЗ, а також підтримкою обдарованих учащіхся.Кроме того, в російських ділових колах Тимур Токаєв відомий як бізнесмен, який займається венчурними інвестиціями в галузі альтернативної енергетики і високотехнологічних стартапів.

Таджикистан

З остаточно 1994 року Емомалі Рахмон (раніше Рахмонов) беззмінно очолює Таджикистан. Нині його посада не просто президент, а засновник світу і національної єдності – “Лідер нації”. Рахмон один з найбільш багатодітних президентів не тільки нашого регіону, але і світу: у нього дев’ять дітей, запаморочливу кар’єру зробили з них двоє.

Друга дочка, 40-річна Озода Рахмон, нині очолює апарат президента Таджикистану. Вона друга дочка і третя дитина Рахмона. Раніше працювала в посольстві Таджикистану в США, потім була главою консульського управління МЗС, а в 2009 році стала заступником міністра закордонних справ. Через п’ять років була призначена першим заступником глави зовнішньополітичного відомства. Її чоловік Джамоліддін Нуралієв – перший заступник голови Нацбанку Таджикистану. Вони виховують п’ятьох детей. Старшій син, 30-річний Рустам Емомалі, почав кар’єру на держслужбі в 2006 році. Працював в декількох відомствах, в 2012-му став заступником голови Митної служби, а через рік очолив її. Також він був директором Агентства по державному фінансовому контролю і боротьбі з корупцією. У 2017-му його призначили головою міста (мером) Душанбе.Он грав за футбольний клуб ”

Старша дочка Фируза, за даними ЗМІ, одружена з сином колишнього глави Таджицької залізниці Амонулло Хукумова. Два роки тому ЗМІ повідомляли, що третя дочка президента Рухшона Рахмон стала заступником начальника одного з управлінь МЗС Таджікістана.Младшій (другий) син Сомон в 2012 році завоював золоту медаль на Міжнародній проектної олімпіаді з інформаційних технологій в Румунії.

Туркменістан

Гурбангули Бердимухамедов очолює Туркменістан з 2006 року. Він носить титул Аркадаг ( “Покровитель”). У президента три дочки і син.

37-річний Сердар в 2003-2008 роках працював експертом і провідним експертом в Асоціації харчової промисловості Туркменістану. Потім почав робити дипломатичну кар’єру. Встиг побувати заступником міністра сільського господарства. З 2016-го депутат, на початку цього року призначений заступником міністра закордонних справ. Виховує чотирьох дітей. Його все частіше висвітлюються в ЗМІ Туркменістану. Ряд експертів припускають, що Сердара готують в наступники президента Туркменістану.

Інформація про інших дітях Аркадаг дуже мізерна. Кілька років тому повідомлялося, що старша дочка Гульджахон живе в Лондоні з чоловіком Іласгельди Аманова, який був представником Туркменського держагентства з управління і використання вуглеводневих ресурсів в Великобританії. Молодша з чоловіком – в Парижі. Про третьої дочки інформації немає.

Узбекистан

61-річний Шавкат Мірзіёев, який став президентом Узбекистану в позаминулому році, разом з дружиною Зіроатхон Хошімовой виховує трьох детей. Старшая дочка президента Саїда Мірзіёева з квітня минулого року є заступником директора агентства інформації та масових комунікацій при адміністрації презідента. Вторая дочка Шахноза працює заступником начальника головного управління Міністерства дошкільної освіти. Її чоловік Отабек Шаханов в минулому році був призначений заступником глави охорони президента – свого тестя. У дочок є діти. У ЗМІ був знімок голови Узбекистану з сином і внуком.Едінственний син президента Узбекистану Алішер – школяр.

Джерело.

Close