facebook

Хто не потрапить на обсервацію після прильоту в Україну: в МОЗ дали пояснення

Після відновлення міжнародного авіасполучення з 15 червня в Україні почнуть діяти спеціальні правила для прибулих з-за кордону осіб.

Відновлення авіасполучення

Згідно з ними, частина людей буде звільнена від обов’язкової ізоляції, а для частини вона буде обов’язковою. Це буде залежати від показників захворюваності в державах, звідки прибуватимуть пасажири літаків, пояснив на брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов

“Якщо ми говоримо про відновлення міжнародного сполучення, то обираємо формат поділу країн на червону і на зелену зони. Червона зона – це країни з розповсюдження коронавірусної хвороби, з гіршою епідеміологічною ситуацією, яка є, в тому числі, й в Україні. Ми це робимо за показником кількості активних захворювань на 100 тисяч населення. Ми встановлюємо його на рівні 40 на 100 тисяч населення. Країни, де більше, ніж це показник, вони будуть у червоній зоні. Країни, де менший, – в зеленій”, – пояснив міністр.
Крім того, наголосив Степанов, будь-які іноземці, які прилітають в країну, повинні мати страховий поліс, який покриває лікування COVID-19.

Що стосується громадян, які прилітатимуть з країн червоної зони, то вони будуть повинні проходити ізоляцію або обсервацію. Ті ж, хто прилетить із зеленої зони, не повинні виконувати ці вимоги.

Голова МОЗ пообіцяв, що відомство буде публікувати перелік розподілу країн для зручності пасажирів авіатранспорту.

Джерело.

Close