facebook

В Україні не вийде перевести всіх школярів на дистанційне навчання – експерт

У ЗМІ в останні дні обговорюють ідею про те, що в Україні один раз можуть закрити всі школи. Цього не станеться, тому що держава не зможе з технічної точки зору створити якісну базу для такого величезного охоплення учнів по всій країні.

Таку думку в коментарі ГолосUA висловив педагог, колишній перший заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський.

«У 2007 році при Міносвіти була створена Міжнародна українська школа, де діти навчалися дистанційно в 70 країнах світу. Але це складно технічно.

І коли сьогодні говорять, що далі робити з онлайн-освітою і як його використовувати, то я думаю, що в Україні не вийде закрити всі школи і перевести все на «дистанційку». Тому що не вийде забезпечити цей процес всім необхідним відразу, по-друге, це робити не треба. Якщо ж хтось в Україні хоче перевести дитину на дистанційне шкільне навчання, це є в приватних школах, їх зараз стане більше », – сказав експерт.

Б.Жебровський додав, що на сьогодні в Україні є така форма навчання, коли дитина може освоювати весь навчальний матеріал будинку. Таким чином, формально в Україні є можливості для дистанційного навчання для дітей, які досить мотивовані. Але це не означає, що Міносвіти і Кабмін повинні перестати думати про подальший розвиток онлайн-школи та дистанційного навчання в цілому.

«В Україні є домашня освіта,« хоум скул ». І це вже стає досить популярним. І це, я вважаю, треба розвивати, а не думати над тим, як поставити парти або якими чорнилами писати вчителю. Якщо думати тільки про парти і чорнила, це поверне українське закінчення середньої школи в середнє століття », – вважає педагог.

Джерело.

Close