facebook

Збій на пробному ЗНО: омбудсмен назвав основну проблему тестування

Проблема пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), проведеного онлайн 15 червня, полягала в тому, що школярі не отримали уявлення про те, як проходитиме основна сесія.

Збій на пробному ЗНО: омбудсмен назвав основну проблему тестування

Про це в ефірі ObozTV заявив освітній омбудсмен Сергій Горбачов. “Сервери почали підглючувати, тому що величезна кількість людей одночасно почали скачування. Але проблема і негатив в іншому. Дуже погано, що учасники ЗНО не отримали конкретний, тілесний досвід, як це відбувається”, – сказав він.

За словами омбудсмена, всі завдання пробного ЗНО будуть доступні для скачування до 19 червня. Наразі визначається спосіб повернення коштів тим, хто оплатив пробну сесію і не зміг нею скористатися через технічний збій.

У цьому контексті Горбачов звернув увагу на те, що в деяких випадках оплата здійснювалася не за допомогою онлайн-банкінгу, а “по квитанції”.

“Але я взагалі не дуже розумію необхідність повернення всієї суми. На що пішла сума? Вона пішла на підготовку тестових завдань. Їх готувати досить складно. Завдання потрібно було підібрати, верифікувати, захистити, надрукувати, розвезти. Тестові зошити повинні бути видані тим, хто заявив про бажання пройти пробне ЗНО”, – зауважив омбудсмен.

Джерело.

Close