facebook

Карантинна освіта: як навчатимуться школярі у різних містах після осінніх канікул

У школах закінчуються осінні канікули. Утім, не у всіх регіонах країни учні повернуться до класів. Міністерство освіти і науки раніше дало рекомендації, як відновлювати освітній процес. У відомстві радять звертати увагу на карантинне зонування: початкову школу виводити на очне навчання, старшу – на змішане, а в “червоній” зоні повністю перейти на дистанційне навчання.

Про це пише “Цинічний Львів” з посиланням на ТСН.

КИЇВ
Столичні школярі повернулися до навчання у четвер, 29 жовтня. На карантині у місті перебувають вісім шкіл і 587 класів у 186 навчальних закладах.

Попри перебування Києва у “помаранчевій” зоні карантину і погіршення ситуації з коронавірусом місцева влада не має наміру переводити всі школи на дистанційне навчання, повідомили в Київській міській державної адміністрації.

ВІННИЦЯ
У Вінниці, яка у “помаранчевій” зоні, від понеділкапісля канікул школярі повернуться до дистанційного навчання. За словами, в.о. директора департаменту освіти і науки місцевої ОДА Володимира Буняка, наразі йдеться лише про один тиждень навчання у такому форматі. Надалі усе залежатиме від епідемічної ситуації в області.

ДНІПРО
У Дніпрі від 2 листопада діти виходять на навчання до шкіл після канікул. Дистанційної форми освіти в місті поки не передбачається, розповіла начальниця управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровського міської ради Оксана Салогуб.

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ
У населених пунктах, які опинилися у “червоній” зоні учні за парти не сядуть, а будуть навчатися дистанційно. Натомість у містах інших зон школи запрацюють. Приміром, від 2 листопада, в маріупольських закладах відновиться повноцінний навчальний процес.

ЖИТОМИР
Місто від 2 листопада опиняється у “червоній” зоні карантину. Як повідомив заступник міського голови Сергій Кондратюк, від понеділка до навчання повернуться лише учні 1-4 класів. Школярі у старших класах навчатимуться дистанційно. У місті не закриватимуть дитячі садочки.

Слід зауважити, що раніше місцевий голова заявляв, що школи передчасно не переводитимуть на дистанційку.

ЗАПОРІЖЖЯ
Запорізькі школи від 2 листопада відновлюють навчання після осінніх канікул. Усі учні, крім молодших класів, будуть навчатися дистанційно, таке рішення ухвалила місцева влада. За словами мера, Володимира Буряка, заняття у школі будуть проводити з дотриманням необхідних вимог карантину.

Слід зауважити, що місто перебуває у “помаранчевому” рівні епідеміологічної небезпеки. У місті продовжують працювати дитячі садки.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

В Івано-Франковську, що у “червоній” зоні, учні старших класів від понеділка, 2 листопада, перейдуть на дистанційне навчання. Очно навчатимуться лише учні початкових класів. Скільки триватиме дистанційне навчання – наразі невідомо, сказав міський голова Руслан Марцінків.

Слід зауважити, що після канікул, 28 жовтня, усі учні повернулися до очного навчання у школах. Утім, міська влада ухвалила рішення перейти на онлайн-освіту.

КРОПИВНИЦЬКИЙ
Місцева влада від 2 листопада рекомендувала закладам загальної середньої освіти у населених пунктах з “жовтим” рівнем епідемічної небезпеки перейти на дистанційну форму навчання. Утім, рішення про формат навчаннях можуть ухвалювати окремо у кожній адміністративно-територіальні одиниці.

ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ
На підконтрольних Україні територіях всі школи пішли на канікули від 15 листопада до 2 листопада. Утім, у навчальних закладах до 15 листопада будуть перебувати на дистанційці.

ЛУЦЬК
Оскільки обласний центр перебуває на “помаранчевому” рівні, то від 2 листопада учні та вчителі приступлять до занять.За словами начальниці управління освіти Луцької міської ради Зіновії Лещенко, рішення про форму навчання під час карантину ухвалює кожна школа. Саме тому статочне рішення за педагогічною радою.

ЛЬВІВ
Канікули у “помаранчевому” місті тривали до п’ятниці, 30 жовтня. Від 2 листопада всі учні повернуться на навчання до шкіл. Дитсадки продовжують працювати.

“Ми відкриваємо школи. Будемо працювати в тому режимі, в якому ми розпочинали у вересні. Якщо будуть випадки, то будемо відправляти на два тижні на самоізоляцію”, – повідомила заступниця мера Львова з гуманітарних питань Галина Слічна.

МИКОЛАЇВ
У місті, яке перебуває у “червоній” зоні карантину дитячі садки від 2 листопада відновлюють свою роботу. Також до навчання повертаються школярі початкової школи – це 1-4 класи, які від 15 жовтня перебували на канікулах.

ПОЛТАВА
Хоч місто перебуває у “червоній” зоні, але чиновники дозволили відновити очне навчання у початковій школі. Натомість 5-11 класи в Полтаві перебуватимуть на дистанційному навчанні. За словами секретаря міської ради Олександра Шамоти, те ж саме стосується вишів та закладів профтехосвіти.

ОДЕСА
Одесу віднесли до “помаранчевого” рівня небезпеки, а тому від понеділка у загальноосвітніх навчальних закладах відновиться навчання після канікул.

РІВНЕ
Міська комісія ТЕБ і НС вирішила відновити освітній процев у школах від понеділка. За словами речника міського голови Миколи Прокопчука, навчання здійснюватиметься з дотриманням усіх протиепідемічних заходів та вимог.

Слід зауважити, що раніше чиновники повідомляли, шо навчальні заклади самостійно вирішуватимуть, у якому форматі проводити заняття.

ТЕРНОПІЛЬ
Місто перебуває у “червоній” зоні, а тому тернопільські чиновники надали право директорам шкіл самим вирішувати, розпочинати навчання очно чи дистанційно. Крім того, батьки школярів можуть самостійно вирішити, чи ходитимуть їхні діти до школи. Наголошується, що за бажання будь-хто може навчатися дистанційно.

УЖГОРОД
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв повідомив, що на позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС вирішили запровадити дистанційне навчання тільки для 5-11. Натомість 1-4 класи будуть навчатися в звичайному режимі.

ХАРКІВ
У Харкові, Богодухівському та Золочівський районах, які залишаються в “червоній” зоні, а також у більшості регіонів області вирішили прислухатися до МОН. За словами голови ОДА Олексія Кучера, від понеділка, 2 листопада, виходять на навчання учні 1-4 класів шкіл. Натомість старші класи перейдуть на дистанційку. Скільки так триватиме, поки не відомо.

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ
Від понеділка, 2 листопада у школах Хмельницького, який перебуває у “червоній” зоні, відновлюється навчальний процес після двотижневих канікул. Про дистанційну чи змішану форму навчання наразі не йдеться, повідомив міський голова Олександр Симчишин. За його словами, клас переходить на дистанційну форму навчання у випадку захворівання однієї дитини.

ЧЕРКАСИ
У Черкасах закінчилися канікули 28 жовтня. У місті і школярі початкової школи, і старшої сіли за парти. Таке рішення ухвалили на нараді з мером міста, керівництвом департаменту освіти і гуманітарної політики та директорами шкіл.

ЧЕРНІВЦІ
У місті 30 жовтня закінчилися канікули, а тому від понеділка у школах поновлюється навчання. За словами заступниці директора департаменту Чернівецької облдержадміністрації Надії Періус, освітній процес у загальноосвітніх закладах області відбуватиметься відповідно до карантинного зонування.

Оскільки обласний центр Чернівці перебуває на “червоному” рівні, то школярі навчатимуться дистанційно.

ЧЕРНІГІВ
Місцеві школи повернулися до навчання після канікул у середу, 28 жовтня. Учні 5-11 класів чернігівських загальноосвітніх закладів навчатимуться дистанційно. Діти у початковій школі, 1-4 класів, навчатимуться за очною формою. Утім, вчителям радять перевести у дистанційний формат уроки музики й образотворчого мистецтва

За попередньою інформацією, у місті, яке перебуває у “червоній зоні”, таким чином школярі навчатимуться до 13 листопада включно.

Джерело.

Close