facebook

Не всі українські школярі підуть на канікули: кому навчання продовжили

В школах України вже почали лунати останні дзвінки. Однак у багатьох областях нашої країни навчальний рік продовжать, а святкова лінійка відбудеться аж у червні. Вся справа – в карантині і дистанційному навчанні.

 

Про те, де саме – у яких містах і регіонах – школярам продовжили навчання, пише сайт ТСН.

Де продовжили навчальний рік
У Львові літні канікули подекуди змістились. Окремі школи підуть на відпочинок 28 травня, а інші продовжать навчання до 4, 10 і навіть 14 червня.

У Дніпрі в одних школах останній дзвоник пролунає традиційно 28 травня, інші ж школи продовжать навчання до 11 червня або навіть до кінця червня.

В Одесі лише сім шкіл підуть на канікули вчасно, а 90 шкіл – 4 червня, інші – 8 червня.

У Харкові учні навчатимуться до 5 червня.

Київські школярі будуть закінчувати навчальний рік у належний час без змін. Останній дзвоник планують провести у п’ятницю, 28 травня.

Також навчання у літній період продовжиться:

У Чернівецькій області до 30 травня, 4 або 16 червня;
у Івано-Франківську до 4 червня;
у Рівному до 4 червня;
у Кропивницькому до 7 або 14 червня;
у Черкасах до 8 червня;
у Тернополі до 9 червня;
у Полтаві до 9 червня;
у Херсоні до 10 червня;
у Сумах до 11 червня;
у Хмельницькому до 11 червня;
на Волині (навчання у ліцеях Нововолинської громади триватиме до 16 червня, у Ковелі – до 4 червня, у луцьких школах з шестиденною формою навчання – до 30 травня);
у Чернігові навчання закінчиться 4 червня (але учні 9 класів отримають атестати 9 червня, випускники 11 класів – 30 червня та 1 липня).
Додамо, що із запізненням лінійки у школах відбудуться, тому що через карантин у цих регіонах були подовжені весняні канікули, тож тепер відтерміновуються літні.

Окрім того, в Україні навчальні заклади можуть самостійно змінювати дати початку і закінчення канікул. Тому школи, які через пандемію коронавірусу не встигли вичитати програму, продовжать навчання і в літній період.

Джерело.

Close