facebook

Чергове падіння біткоїна підриває довіру до криптовалют

Чергове падіння біткоїна пов’язують зі зверненням хакерського угрупування «Anonymous» до Ілона Маска, та оголошенням йому війни.

Хакери звинувачують Маска в спекуляціях на криптовалютних ринках та насмішках над простими людьми, котрі втратили кошти на падінні біткоїна. Не подумайте, що ці «хакери» такі вже добрі і переживають за звичайних людей, в них є і свої інтереси. Як відомо, нерегульована сфера обігу криптовалют робить її потенційним кримінальним інструментом та предметом вчинення кіберзлочинів, або засобом оплати таких злочинів.

Котирування біткоїна впало нижче рівня $36 000. За дві доби перша криптовалюта подешевшала на 10% (за графіком Binance). Через лякаюче звернення хакерів та різке дводенне падіння біткоїна з’явилися побоювання, що бум криптовалюти може піти на спад, оскільки люди починають виводити свої кошти в фіатну валюту.

Зростання біткойна з жовтня по квітень, коли він піднявся більш ніж у шість разів, нагадує вже пройдену ринком ситуацію з бумом криптовалют в 2017 році, перш ніж ціна на них так само швидко пішла на спад.

На думку Віджая Айяра, глави відділу розвитку бізнесу з криптовалютою Luno з Сінгапуру, «ще слід визначити, чи є це початком ще більшого зниження, але ми вже помітили розрив параболи, тож, можливо, так воно і є».

З думкою Айяара згоден і Скотт Майнерд, головний інвестиційний директор Guggenheim Investments, який ще в кінці грудня передбачав, що біткойн може в кінцевому підсумку досягти позначки в $400 000. Він написав недавно в Twitter так: «Параболічне зростання біткойна в найближчій перспективі нестійке».

Думки аналітиків щодо перспектив біткойна, як і раніше, розходяться: одні вважають, що з ралі популярної криптовалюти цього разу все серйозно, так як цей актив «дозрів» із приходом на ринок інституційних інвесторів і все частіше розглядається як законний засіб захисту від ослаблення долара і ризику інфляції.

Інші ж вважають, що бум біткойна ніяк не пов’язаний з логікою і підживлюється величезною кількістю фіскальних і монетарних стимулів, і в майбутньому він навряд чи стане життєздатною валютною альтернативою.

Невідомо як воно складеться, проте, майнові ризики дуже високі.

Close