facebook

Діти повинні отримувати плату за навчання, – Тарас Тополя

Соліст популярного гурту вважає, що дитині в школі потрібен азарт до навчання. (Портал Всеосвіта).

Соліст популярного українського музичного гурту «Антитіла» Тарас Тополя запропонував ідею платити дітям за навчання. Про це він розповів у фільмі про освіту в Україні «2045: Нова національна ідея», пише «Освіторія».

Співак вважає, що дитині у школі потрібен азарт до навчання.

Якщо ти даси дитині в школі азарт – не в поганому розумінні слова, а азарт вчитися, – вона буде це робити навіть без контролю батьків, буде намагатися вхоплювати знання, – зазначив артист.

Тополя запевняє, що у школі необхідно запровадити стипендії.

Я уже давно кричу: нам потрібні стипендії для дітей, як особисті, так і стипендії для класу. Нам потрібні бонуси, система мотивації та «плюшок» для того, аби діти хотіли вчитися і досягати успіху не тільки самотужки, а й усім класом.

Співак пропонує вводити таку систему бонусів:

За певною формулою чи системою набираються бали, які потім можна обміняти на поїздку в табір. Тоді діти будуть підтягувати один одного, тоді у них буде колективна історія: якщо сам не впораюсь, то разом ми точно зможемо чогось досягнути.

За словами Тараса Тополі, як тільки у дітей буде азарт, а не лише участь в олімпіадах, які нікому, окрім батьків, не потрібні, відразу в українській освіті збільшиться успішність.

Шановні освітяни, чи погоджуєтесь ви з такою думкою?

Джерело.

Close