facebook

Навчальний рік: МОН розглядає три варіанти

Найбільш сприятливий сценарій – “зелена” карантинна зона на карті України. У цих умовах навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі.

В Україні може бути три варіанти початку навчального року. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в інтерв’ю Главкому.

“Ми сподіваємося, що перші два місяці осені не принесуть спалаху. Хіба що штам Дельта, який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію”, – повідомив чиновник.

За його словами, найбільш сприятливий сценарій – “зелена” карантинна зона на карті України. У цих умовах навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі. Лише в окремих регіонах за рішенням педради деякі школи можуть перевести на дистанційну форму навчання, якщо у них будуть спалахи захворювань.

Другий варіант: за високого рівня захворюваності на коронавірус МОН наполягатиме, щоб 1-4 класи, тобто початкова школа і спеціальні заклади (інклюзивного-ресурсні центри) працювали в звичайному режимі.

При цьому зміни передбачають, що має бути 80% вакцинованих в науково-педагогічних колективах.

Згідно з третім варіантом, за середнього рівня захворюваності буде “жовта” і “помаранчева” зони карантину. Місцева влада може переводити навчання в змішану або дистанційну форму.

При цьому показник у 80% вакцинованих вчителів дозволятиме навчальному закладу, навіть під час перебування в “жовтій” або “помаранчевій” зонах, працювати повністю в звичайному режимі.

Джерело.

Close