facebook

Розкрито таємницю споруди єгипетської піраміди Хеопса

Фахівці з Франції і США провели чергове дослідження і встановили, що для будівництва всім відомої піраміди Хеопса використовувався цемент, а не величезні кам’яні блоки, як вважалося раніше. Різьблені блоки застосовувалися тільки для того, щоб звести цоколь і зробити облицювання будівлі.

Застосування цементу для будівництва піраміди дозволяє пояснити те, чому деякі з блоків настільки добре підходять один одному. Даний матеріал має здатність з часом осідати і приймати форму того блоку, який знаходиться знизу. Вперше така теорія з’явилася ще в 70-х роках минулого століття і була вона запропонована французьким хіміком Жозефом Давидовичем.

Вчений провів аналіз складу матеріалу з піраміди і тих каменів, які перебували поруч. Він був дуже схожий, але все ж відмінності були присутні. Також йому вдалося довести, що з вапняного розчину можна створити цемент і він буде мати ідентичний хімічний склад тим зразкам, які раніше були їм вивчені.

Якщо враховувати запропоновану теорію, то м’який вапняк, який містив досить багато каоліну, добувався недалеко від плато Гіза. Після цього його замочували у величезних калюжах, що виникали завдяки Нілу, щоб він перетворився в суспензію. Далі в матеріал додавали діатомітових землю, вапно або ж бікарбонат натрію і чекали, поки повністю випарується вода. Готовий цемент засихав через пару днів після таких маніпуляцій.

Джерело.

Close