facebook

Коханий обіцяв одружитись, а тепер відмовляється: 16-річна дівчина народила у туалеті

Працівники поліції спілкуватимуться з батьком дитини.

Неповнолітня сама народила маля у вуличному туалеті. І ледь його втримала, щоб не впало у яму. Сталося це на Рівненщині. Пологи почалися передчасно, але родичі стверджують, що не знали, що юнка вагітна. У тому, що сталося, новоспечені баба з дідом тепер звинувачують одне одного.

Погрози, прокльони та звинувачення. В якийсь момент здається, що цей чоловік зараз накинеться на жінку. Її доводиться ледь не собою закривати.

Це – колишнє подружжя Андрій та Галина. Розлучилися на початку року. Нині чоловік обдзвонює журналістів. Нібито просить підтримки у захисті неповнолітньої доньки, яка напередодні раптово для рідних стала мамою.

“Дочка родила в туалеті, але зловила дитя. Добре, що зловила, я в шокований”, – каже батько породіллі Андрій.

“Вона спіймала дитину, обняла, замотала в кофту”, – каже мати дівчини Галина.

Про вагітність 16-річної Олени, кажуть, ніхто не знав. Галина зізнається, щось запідозрила, коли донька набрала вагу та Олена припущення про вагітність заперечувала. На облік не ставала. А напередодні їй стало зле.

“Болить живіт, каже зараз прийду, пішла. Потім подзвонила, каже: “Мамо вийдіть”, – згадує Галина.

Доньку пані Галина побачила уже з немовлям на руках. Жінка викликала швидку. Медики забрали породіллю і немовля до Березнівської лікарні. А звідти новонародженого хлопчика терміново у тяжкому стані з переохолодженням та ураженням нервової системи доправили до реанімації у Рівному.

“Пологи на дому, дитина перенесла гостру нестачу кисню. В першу чергу постраждав мозок, дитина незріла недоношена, також постраждали легені”, – каже завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні Сергій Матвіїв.

Виявилося, хлопчик народився на 8 місяці. У всьому, що сталося новоспечений дід звинувачує колишню дружину. І каже, на неї написав заяву у поліцію. Батько заявляє, що мати недоглядала за донькою, а йому забороняла з нею спілкуватися. Було чого не пускати, нарікає жінка.

“Не раз дитину бив, не раз мене бив, кидав на ліжко. Мені роздирав рота, носа роздирав, очі видирав”, – каже Галина.

І певна, донька мовчала про вагітність, бо боялася батька.

“Він сказав: “Буду знати, що ти вагітна, я тебе заб’ю, або заріжу, або повішу”, – каже мати породіллі.

Каже, Олена – донька хороша. Жінка знала, що та зустрічалася з на 9 років старшим хлопцем. Той обіцяв одружитися, а тепер нібито сумнівається в батьківстві.

“Працівники поліції будуть спілкуватися з батьком дитини, чи не було вчинено неправомірних дій відносно неповнолітньої”, – каже в.о заступника керівника Березнівської поліції Валерій Цапук.

Нині у поліції проводять перевірку. Ще мають спілкуватися і з молодою мамою. Її ж батькам загрожує штраф тисяча сто гривень через недогляд за неповнолітньою. А поки між колишнім подружжям розбірки, медики у Рівному роблять усе, щоби врятувати їхньому онукові життя і вже є позитивна динаміка.

“Мозок в нас в дитини живий, це основне, в легенях тоже краще В стабільному стані і молода мама. Від сина не відмовляється і хоче чимшвидше побачити”, – каже завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні Сергій Матвіїв.

“Я не можу бути порадником, але я думаю, що треба підтримати цю молоду маму. Вона дуже сильно переживає, вона дзвонить, цікавиться станом, а з інших членів сім’ї ніхто не дзвонив і не цікавився”, – додає завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні Сергій Матвіїв.

Водночас уже відгукнулися правозахисники. За бажанням Олени, її з малюком можуть помістити у кризовий центр, де вона отримає і психологічну допомогу. Туди радять звертатися й іншим дівчатам та жінкам, які опинилися в скруті.

Джерело.

Close