facebook

У МОЗ оцінили можливість застосування «каральних заходів» для противників вакцинації

В Україні не будуть застосовувати каральні заходи до тих людям, хто відмовився вакцинуватися від коронавируса. Головне – щоб кожен українець мав доступ до щепленні. Про це в інтерв’ю ВВС заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузин.

«Спочатку треба всіх забезпечити вакцинами. Уже після того, як залишилися одні противники вакцинації, застосовувати більш жорсткі заходи. Однак, я впевнений, що в Україні не будуть застосовувати якісь каральні заходи », – заявив Кузін.

Тим часом, за словами Кузіна, може бути впроваджений принцип, який діє в багатьох європейських країнах, – вакцинують або тестуйся.

Тобто невакцинованих громадяни можуть регулярно здавати ПЛР-тести, а результат приносити роботодавцю або в установи, де їх вимагають.

Крім того, Кузін додав, що вимога носити медичні маски залишиться на досить тривалий період. Захисні засоби рекомендуються навіть для людей, вакцинованих від коронавируса.

«Маски залишатимуться ще досить довго. Можливо до останніх днів подолання пандемії в світі », – сказав головний санлікар.

Джерело.

Close