facebook

Нашестя пропагандистів і транспортний колапс: що відбувається в Парижі перед “нормандським форматом”

За кілька годин до початку зустрічі в “нормандському форматі” Париж скували величезні затори, а квартал біля Єлисейського палацу оточила поліція – видно автоматників і патрульних. Вони виводять за периметр зони відповідальності всіх, хто не має посвідчень журналістів.

 

Як повідомляє кореспондент OBOZREVATEL з місця подій, до столиці Франції прибули журналісти кількох українських телеканалів.

Крім того, на саміт приїхало безліч російських пропагандистів. Так, чисельність знімальних груп “Росії 1” і “Першого каналу” досягає приблизно 20 осіб.

У свою чергу ветерани АТО на очах у рупорів Кремля влаштували красномовний перформанс. Так, вони публічно розірвали прапори Росії та терористичної “ДНР”, а також звернулися з жорстким посланням до української влади.

Зокрема, вони заявили, що відчувають загрозу під час переговорів. На думку активістів, переговори в “нормандському форматі” не можна вважати рівними, тому є побоювання, що “українці можуть дати задню”. Крім того, захисники України звернулися до президента України Володимира Зеленського та висунули вимогу “довести, що він не лох”.

Поліція виводить з кварталу всіх, хто не є журналістом

Поліція виводить з кварталу всіх, хто не є журналістом

Поліція виводить з кварталу всіх, хто не є журналістом

Квартал біля Єлисейського палацу оточила поліція

На саміт приїхали кремлівські пропагандисти

На саміт приїхали кремлівські пропагандисти

Як повідомляв OBOZREVATEL:

  • зустріч лідерів Франції, Німеччини, України та Росії на “нормандському саміті” розпочнеться 9 грудня о 16:00 (17:00 за Києвом), однак за дві години до цього канцлерка ФРН Ангела Меркель зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним, а потім з президентом України Володимиром Зеленським (15:30).
  • Після цього почнеться спільна робоча сесія в “нормандському форматі”. Після зустрічей глав країн о 19:00 відбудеться спільна пресконференція.
  • Що стосується особистої зустрічі Зеленського і Путіна, то вона відбудеться після основної програми “нормандського саміту” і не має обмежень у часі.

Джерело.

Close