facebook

Гепатит у Чернігові: захворіли вже 44 людини

Три нові випадки захворювання на гепатит А зафіксували в Чернігові. Всього кількість хворих досягла 44, з яких 28 учнів школи, два співробітники і ще14 людей в їх сім’ях.

У Чернігові спалах гепатиту А триває, вже зафіксовано 44 випадки захворювання. Про це повідомила прес-служба Чернігівської міськради в п’ятницю, 13 грудня.

Згідно з інформацією, за даними Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ, всього станом на 12 грудня в Чернігові захворіли на гепатит А 44 людини. З них – 30 осіб захворіли в великих колективах (28 учнів та 2 особи з персоналу школи №7) та ще 14 людей захворіли в якості контактних у сім’ях.

З усіх хворих клінічно, тобто коли вже почали з’являтися симптоми, хвороба виявлена ​​в 23 випадках, в 21 випадку діагноз встановили біохімічно (за аналізами під час обстежень). Госпіталізованих станом на 12 грудня – 42 людини із 44 хворих, у тому числі учнів – 27, дорослих – 12, ще одна дитина, яка не відвідує дитсадок, а також вихованець ДНЗ №45 – один, ДОУ №69 – один. Також зареєстрований випадок у ДОУ №60 – це помічник вихователя, яка захворіла вдома як контактна особа.

Проліковані одужали і виписані з лікарні вже 32 людини. До сьогодні ще знаходяться в стаціонарі 10 осіб (4 дітей і 6 дорослих). В осередках інфекційних захворювань проведено необхідні заходи, зокрема, дезінфекція. Проводиться лабораторне обстеження контактних осіб. Головний лікар дитячої поліклініки №1 Людмила Овсієнко прокоментувала, що медики докладають усіх зусиль для того, щоб зменшити поширення хвороби і ліквідувати.

Нагадаємо, 25 жовтня стало відомо про спалах гепатиту в школі №7 Чернігова. Спочатку повідомлялося про 13 хворих – 12 школярів і одну співробітницю їдальні. Пізніше кількість хворих збільшувалася.

Пізніше стало відомо, що поліція порушила кримінальне провадження за фактом порушення санітарних норм. Санкція статті передбачає штраф або арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело.

Close