facebook

У Мінську узгодять дату припинення вогню

Очікується, що група з безпеки в Мінську оголосить про припинення вогню і погодить нові ділянки для розведення.

На засіданні Тристоронньої контактної групи, яке заплановане на 18 грудня, уточнять списки для обміну полонених і дату припинення вогню на Донбасі, заявив глава МЗС Вадим Пристайко, пише Інтерфакс-Україна.

“Сподіваюся, що в середу буде оголошено конкретну дату припинення вогню… До кінця року, сподіваюся, ми обміняємо наших військовополонених, і ця домовленість також буде досягнута в середу”, – сказав міністр у п’ятницю ввечері в ефірі телеканалу Інтер.

Також він сподівається, що в середу відбудуться засідання робочих груп ТКГ: “група з безпеки оголосить про припинення вогню, погодить нові ділянки для розведення і вимагатиме від ОБСЄ верифікації. Гуманітарна група буде остаточно звіряти списки (на обмін – ред.)”.

У вівторок, 17 грудня, за словами Пристайка, Україна проситиме в ОБСЄ зміни мандата Спеціальної моніторингової місії (СММ) таким чином, щоб отримати точну інформацію щодо розведення сил на Донбасі.

Нагадаємо, якщо Росія не погодиться на домовленості про припинення вогню й обмін полоненими, Київ буде готовий будувати стіну на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що у президента Володимира Зеленського хочуть заміни представників ОРДЛО на переговорах у Мінську.

Джерело.

Close