facebook

Доктор Комаровський спростував наявність холери у Маріуполі (відео)

У Маріуполі, який тимчасово перебуває під контролем російських військових, може розпочатися епідемія холери. Але зараз, як стверджує у своєму відеозверненні український лікар Євген Комаровський, захворювання у місті зараз немає.

За словами фахівця, холера в Маріуполі через критичні умови життя є високоймовірною, але на даний момент її немає.

“Всі кажуть, що в умовах відсутності нормального працюючого водопроводу та нормально працюючої каналізації, у спеку, з урахуванням великої кількості не похованих нормально трупів, у тотальній антисанітарії, можливе зростання захворювань, які передаються контактним шляхом. І це не тільки холера, але дизентерія та хвороби, спричинені кишковою паличкою”, – розповів він.

Комаровський наголосив, що до появи спалаху захворювання потрібно бути готовим. Слід знати, що вона лікується запровадженням розчинів рідини внутрішньовенно або питтям так званих засобів для пероральної гідратації. Холера профілактується насамперед дезінфекцією води, дезінфекцією рук та дотриманням правил харчової безпеки.

Фахівець наголосив, що зараз потрібно замислитись про засоби дезінфекції води, вони не дорогі, але ефективні. Достатньо розчинити таблетку у певному обсязі води, і вона стане безпечною у плані будь-яких кишкових інфекцій.

Джерело.

Close