facebook

Пережила пeкло: росіяни вбuлu її чоловіка на очах у 13-річного сина, який невдовзі пoмeр в лікарні

Львівські медики розповіли чергову шокуючу історію своєї пацієнтки. 40-річна Оксана з Донеччини пережила справжнє пекло: росіяни вбили її чоловіка на очах у 13-річного сина, який сам невдовзі помер в лікарні від отриманих травм. Саму ж жінку медикам ледь вдалось врятувати.

Як повідомляють у Першому МО Львова, на Великдень, у містечку Лиман на Донеччині Оксана з чоловіком, сином та бабусею перебувала на своєму подвір’ї. Нічого не віщувало біди, повітряної тривоги не було, аж раптом прилетіла ракета. Чоловік загинув одразу, жінку відкинуло вибуховою хвилею. Оксана пам’ятає лише крики сина.

Бабуся перенесла поранену дитину, з осколком в шиї та Оксану, до погребу. Там вони 3 години чекали на рятувальників, стікаючи кров’ю – синові осколок потрапив прямо біля серця, у Оксани численні травми тіла.

Надзвичайникам вдалось вивезти Оксану до лікарні в Краматорську, а сина з бабусею – в Слов’янськ. Там хлопця намагались врятувати в реанімації, а бабусі видалили осколок. Медики констатували у Оксани: травми грудної клітки та сильні поранення кінцівок. Найбільше постраждала ліва рука. Жінку одразу прооперували: зупинили внутрішню кровотечу черевної порожнини та зашили масивні рани.

“ПРО ТЕ, ЩО ЇЇ СИНА ВЖЕ НЕМАЄ, ОКСАНА ДІЗНАЛАСЯ НА 3 ДЕНЬ ПІСЛЯ ПРОЩАННЯ З НИМ. КАЖЕ, УВЕСЬ ЦЕЙ ЧАС ВІДЧУВАЛА, ЩО ЩОСЬ НЕ ТАК – МАТЕРИНСЬКЕ СЕРЦЕ РОЗРИВАЛОСЬ”, – ПОВІДОМЛЯЮТЬ МЕДИКИ ПЕРШОГО МО ЛЬВОВА.

Згодом з Краматорська Оксану перевезли до Дніпра. Далі транспортували до Львова. Тут над порятунком руки жінки працювали десятеро лікарів з відділення травматології та ортопедії Центру травми, а також І хірургічного відділення Центру хірургії.

“СПЕЦІАЛІСТИ ПРОВЕЛИ ШІСТЬ ОПЕРАЦІЙ, ПІД ЧАС ЯКИХ ЗАКРИВАЛИ ДЕФЕКТИ МʼЯКИХ ТКАНИН, ПЕРЕСАДЖУВАЛИ ШКІРУ ТА, ЗОКРЕМА, ЗРОБИЛИ СКЛАДНУ ПЛАСТИЧНУ ОПЕРАЦІЮ З ПЕРЕМІЩЕННЯ ЧАСТИНИ М’ЯКИХ ТКАНИН ПЕРЕДПЛІЧЧЯ У ЗОНУ ПОРАНЕНОГО ЛІКТЯ. ПОПЕРЕДУ В ЖІНКИ ТРИВАЛА РЕАБІЛІТАЦІЯ, АБИ ВІДНОВИТИ ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ РУКИ”, – ПОВІДОМЛЯЮТЬ ЛЬВІВСЬКІ МЕДИКИ.

Джерело.

Close