facebook

Військовий експерт розповів, чому не варто чекати на контрнаступ, і порадив бути готовими до війни на роки

Експерт переконує, що лише невеликими кроками і поступово витісняти ворога буде найкращою тактикою для українських військових.

Виснаження – це найрозумніша тактика, запевнив військовий експерт Петро Черник в ефірі марафону «Єдині новини» в слоті ТСН.

«Я, напевно, той експерт, який не оперує риторикою контрнаступ. Маючи ґрунтовну військову освіту ще з курсантської ланки, пам’ятаю, що “А” – наступ – це дуже складна операція. Наступати набагато важче, ніж оборонятися. Наступ має відбуватися на якійсь ділянці, ця ділянка має певні характеристики. Наступ – це щонайменше 10-15 кілометрів. Зараз мені важко уявити, як на такій ділянці нам зараз здійснювати оцей контрнаступ», – каже він.

Також він нагадав, що зараз на 95% ця війна артилерії, тож нерозумно кидати бійців під снаряди, яких у противника забагато.

«У противника вона є. Давайте не зачаровуватися, щонайменше 5 тисяч робочих стволів вони мають. А артилерійський безліміт у них не вичерпаний. Снаряд не є аж така технологічна річ. Це шмат заліза і пороху. Сталеварні заводи у них є, металорізальні станки – 38 тисяч, ще від часів першого лендлізу, саме для цього їх і постачали. А порох – це целюлоза. Целюлоза – це дерево. По дереву вони на першому місці у світі за запасами. Отже, кидати у штикові атаки нашого безцінного солдата – це не мудро. Лише поступальними, маленькими кроками витискання противника», – переконує Черник.

І додає, що на його думку, не має бути штурму в лоб, адже росіяни не шкодують і ніколи не будуть шкодувати свого солдата, українці собі такого не можуть дозволити.

Тож він радить українцям набратися терпіння, бо війна може тривати “рік-два, а може і 10 років”. І навіть зі смертю Путіна ситуація не налагодиться. Потрібно, за його словами, щоб Росія розпалася, у неї забрали «ядерне жало» і головне, щоб змінилося три покоління росіян, тобто 60 років, і тоді українці можуть мати спокій від сусіда.

Джерело.

Close