facebook

Нічні заморозки та сeрйoзні осінні дощі. Синоптик назвала дату

В Україні вирує осінь. Нічна прохолода переросла у заморозки, а невдовзі очікуються і серйозні дощі. Детальний прогноз у матеріалі.

Український гідрометеорологічний центр попереджає про небезпечні метеорологічні явища в Україні.

— Вночі 7 вересня в Україні, крім Закарпаття та південної частини, заморозки на поверхні ґрунту 0-5°, — йдеться у повідомленні. — I рівень небезпечності, жовтий.

Заморозки — короткочасні зниження температури ґрунту і приземного шару повітря до 0 °C й нижче вночі при позитивній температурі вдень.
Заморозки бувають навесні й восени, а на півдні — й узимку. Причиною заморозків є вторгнення холодних повітряних мас та охолодження поверхні землі вночі.
Найнебезпечніші весняні заморозки, від яких зазнають шкоди сади під час цвітіння, а також численні сільськогосподарські культури.
Для захисту рослин від заморозків застосовують укриття, полив ґрунту, димові завіси тощо.

Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що 7 вересня в Україні буде сонячно та помірно тепло. Опадів майже не буде. Трохи покапає в Карпатах.

Вночі очікується +3+8, місцями (окрім півдня та Закарпаття) заморозки 0-4 градуси. Вдень повітря прогріється до +16+22 градусів.

— Використовуйте суху хорошу погоду з максимальною користю. Бо вже 9-12 вересня з’являться серйозні осінні дощі, — підсумовує Діденко.

У Вінниці сайт sinoptik.ua прогнозує на 7 вересня ясну погоду, буде трохи хмар. Без опадів. Температура буде у межах +4+19 градусів.

Джерело.

Close