facebook

Росія може атакувати Київ у 2023 році – Валерій Залужний

Повномасштабна війна Росії проти України продовжиться і наступного року. Крім того, окупанти можуть знову спробувати захопити Київ. Про це у своїй статті на сайті “Укрінформ” написав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За словами головкому, найбільше можливостей для окупантів відкриє просування на Південнобузькому напрямку оперативного плацдарму на правому березі річки Дніпро.

“Успіх на Півдні, за умови його швидкого та вірного використання, може мати подвійний ефект. З одного боку, цілком реальні перспективи оволодіння Миколаєвом та Одесою. З іншого – створення загрозливого напрямку в бік Кривого Рогу, а в подальшому – і загрози центральним та західним регіонам України”, – написав Залужний.

Також головнокомандувач вважає, що РФ може повернутися до задуму захопити Київ, а отже, можлива загроза повторної атаки з території Білорусі.

“Привабливою для противника може виглядати перспектива просування на Запорізькому напрямку. Вона забезпечує подальші дії на північ та створення прямої загрози оволодіння Запоріжжям та Дніпром, що в свою чергу призведе до втрати українською стороною контролю над значною частиною Лівобережної України. Не виключені з порядку денного і повернення до задуму захопити Київ та загроза повторного розгортання бойових дій з території Республіки Білорусь”, – вважає головнокомандувач ЗСУ.

Джерело.

Close