facebook

Військовий облік для жінок: у Міноборони роз’яснили правила виїзду українок за кордон

Міністерство оборони України перенесло терміни взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік – до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ уже підписав міністр оборони Олексій Рєзніков, повідомляють у міністерстві.

Зазначається, що паралельно у парламенті доопрацьовується проект Закону “Про внесення змін до статті 1 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”.

“Свої пропозиції, які серед іншого передбачають, що взяття на військовий облік жінок має виключно добровільний характер, Міністерство оборони України раніше направило до Комітету”, – йдеться у повідомленні.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що наказ про відстрочку взяття на військовий облік жінок деяких спеціальностей/професій не змінює норми чинного законодавства, але він дозволить Комітету, а потім і парламенту загалом доопрацювати та внести зміни до законодавства, щоб урегулювати це питання.

“Робота в комітеті Верховної Ради активно триває. Тому жодної паніки та зради. Жодних обмежень для жінок не існує. Жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає”, – пояснила Ганна Маляр.

Джерело.

Close