facebook

У РФ масово скасовують відправки військових до України: У чому причина

У Росії масово скасовують заплановані відправки особового складу на війну через відмову військових брати участь у бойових діях в Україні. Про це повідомили у головному управлінні розвідки Міноборони України.

“Військовослужбовці 5-ї окремої танкової бригади 36 армії (Улан-Уде), які пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати участь у бойових діях в Україні, звільняються зі служби без урахування будь-яких пільг (вислуга років – рік за три, статус ветерана і т.п.). Особовому складу бригади, що перебуває в Україні, надають відпустки виключно за сімейними обставинами (смерть близьких родичів)”, – сказано в повідомленні.

Водночас у підрозділах, які беруть участь у війні проти України, спостерігається катастрофічна нестача особового складу. Командування окупаційних військ наказало цілеспрямовано спрощувати діагнози пораненим у шпиталях, не проводити раніше заплановані операції та пропонувати їм повернутися на війну в Україну.

Лікарям “рекомендують” давати дозвіл на планові хірургічні втручання лише після закінчення “спецоперації” або за дозволом командира пацієнта. Зокрема, за інформацією розвідки, одного разу після розриву барабанної перетинки вуха та контузії військовослужбовця за 3 дні виписали зі шпиталю з діагнозом “отит”. Йому відмовили в операційному втручанні та порекомендували “не застуджувати вухо”.

Також у розвідці повідомляють, що військові РФ намагаються посилити своє угруповання під окупованим Херсоном за допомогою “існуючих резервів”. Росія планує передислокацію 4 батальйонів “кадировців”, проте ці підрозділи значно недоукомплектовані. Більшість особового складу – не чеченці, а найманці з найбідніших регіонів РФ.

Джерело.

Close