facebook

Україна зміцнить кордон з росією та Білорусією: подробиці

У вівторок, 20 вересня, Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законів з питань охорони державного кордону України. За прийняття відповідного законопроєкту №7687 за основу проголосували 250 народних обранців. Про це у Telegram повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Згідно із проектом закону, в Україні в межах двокілометрової зони з росією та Білоруссю можуть встановити спеціальний дозвільний прикордонний режим.

За словами голови політичної партії “Слуга народу”, нардепа Олени Шуляк, законопроект передбачає внесення змін до деяких законів України щодо охорони державного кордону України.

“Це дасть змогу збільшити прикордонну смугу вздовж державного кордону з країнами-агресорами до двох кілометрів. Врегулювати порядок та способи участі військових частин і підрозділів Збройних Сил України у виконанні завдань щодо посилення охорони державного кордону. Внести зміни з метою запобігання зловживанню порядком набуття статусу біженця особами, яким заборонено в’їзд в Україну або які становлять загрозу безпеці кордону України”, – зазначив народний депутат.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, документ також сприятиме спрощенню процедури примусового видворення з України нелегальних мігрантів, які затримані за незаконний перетин кордону або інші грубі порушення законодавства України.

Джерело.

Close