facebook

Іранські ракети, найімовірніше, будуть доставлені на північ від України: Проти них немає захисту

Україна не має засобів протиракетної оборони.

Країна-терористка Росія планує доставити іранські балістичні ракети до північних кордонів, проти яких Україна не має ефективного захисту.

Про це повідомив речника Повітряних сил Юрій Ігнат 1 листопада.

“Ми будемо вживати всіх засобів захисту від цих ракет. Імовірно вони будуть доставлені на північ від України, звідки вони можуть запускатись так, щоб загрожувати всій Україні. 300 км одна ракета, інша ракета – 700 км по дальності. Це балістичні ракети. Проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту. Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ми маємо на озброєнні”, – сказав він.

Речник Повітряних сил пояснив, що для України балістичні ракети несуть велику загрозу, оскільки у Повітряних силах є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної оборони.

Нове очікуване постачання ознаменує значне збільшення підтримки Іраном військових зусиль Росії. Хоча точні терміни, коли вантаж прибуде до Росії, невідомі, офіційні особи вважають, що зброю точно буде доставлено до кінця року.

За словами офіційних осіб, остання партія зброї з Ірану до РФ включала близько 450 безпілотників, які росіяни вже використали для ударів по Україні. Минулого тижня українські чиновники заявили, що збили понад 300 іранських безпілотників.

Джерело.

Close