facebook

Сили оборони звільнили вже 11 населених пунктів Луганщини

Російські окупаційні війська встигли потужно підготуватися в області.

Українські військові звільнили від окупантів уже 11 населених пунктів Луганської області.

Про це повідомив очільник ОВА Сергій Гайдай.

Він також описав ситуацію в області.

“Просування ЗСУ є, але не таке стрімке, як десь в інших областях. Російські окупаційні війська, на жаль, встигли потужно підготуватися, вони постійно стягують резерви, техніку, будують і надалі оборонні споруди. І все мінують навкруги”, ­– розповів Гайдай.

“Тож поки що деокуповано 11 населених пунктів на сьогодні. Це невеличкі села. Але для нас все одно це величезне досягнення, тому що деокупація вже почалася”, – наголосив очільник області.

Він також повідомив, що в окупованих населених пунктах, розташованих по лінії фронту, окупанти виганяють місцевих жителів з будинків і заселяють бойовиків.

“Це, скоріш за все, робиться для того, щоб ніхто з місцевих не міг десь надати координати казарм чи розташування складів, можливо, там, де техніка стоїть. Тому іноді з маленьких сіл повністю всіх людей виганяють. Бойовиків особливо не цікавить, куди саме люди підуть”, – розповів голова ОВА.

Перспектива звільнення Луганщини
Нагадаємо, на початку листопада Гайдай інформував, що ЗСУ на Луганщині просуваються по 500 м на день. Адже загарбники там добряче підготувалися та окопалися.

У Генштабі повідомили, що за минулу добу українські війська відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, М’ясожарівка, Макіївка і Білогорівка на Луганщині.

Зауважимо, що після звільнення Херсона ЗСУ вивільнять сили для контрнаступу в Запорізькій і Луганській областях. Таку оцінку дав військовий експерт Олександр Коваленко.

Водночас видання Тhe New York Times повідомило, що наступні цілі ЗСУ будуть або в напрямку Мелітополя, або на сході. Продовжиться наступ, щоб відбити Сватове на Луганщині, що є центром бойових дій протягом останнього місяця.

Джерело.

Close