facebook

У Путіна назвали “абсолютно істеричною” реакцію Польщі на падіння ракет у Пшеводуві

Заяви низки країн та політиків у Кремлі вважають “русофобськими”.

У Кремлі назвали “абсолютно істеричною” реакція Польщі та інших країн на падіння ракет в районі села Пшеводів Люблінського воєводства біля українського кордону.

Таку думку висловив речник російського президента Дмитро Пєсков, пишуть російські ЗМП.

У диктатора Володимира Путіна заперечують причетність до іниденту, а заяви низки країн та політиків вважають “русофобськими”.

“Чому так сталося? Потрібно, напевно, запитання поставити Варшаві і все-таки попросити польських офіційних осіб бути більш стриманими, збалансованими та професійними в ті моменти, коли вони говорять про такі чутливі та потенційно небезпечні теми”, – наголосив представник Кремля.

За його словами, “поляки мали всі можливі засоби, щоб одразу повідомити про те, що йдеться про уламки ракети С-300″. Мовляв, це зняло б запитання про причетність до інциденту російських збройних сил.

Падіння ракет у Польщі: реакція політиків
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що ракета не прилетіла до Польщі, аби РФ не атакувала українські населені пункти.

Схожу думку має і німецький канцлер Олаф Шольц. З його слів, цього не сталося якби не агресивна війна Росії проти України”.

Тим часом очільник уряду Великої Британії Ріші Сунак заявив, що розпочата Путіним “жорстока” війна в Україні, призвела до дестабілізації світової економіки.

Своєю чергою, Китай закликав до “спокою”. За словами речниці МЗС Мао Нін, “всі відповідні сторони повинні зберігати спокій і проявляти стриманість, щоб уникнути ескалації ситуації”.

Джерело.

Close