facebook

“Зґвалтyвали матір та дочку”: окупант втік із РФ до Іспанії і розповів про злочини росіян під Бучею

Російський військовий Микита Чібрін із 64-ї мотострілецької бригади, звинувачений у злочинах у Бучі, втік із РФ до Іспанії та розповів про звірства, які чинили окупанти під Києвом. Росіянин заявив, що хоче свідчити у міжнародному суді.

Про це повідомляє інтернет-видання The Insider, журналісти якого поспілкувалися із військовим злочинцем.

Про які звірства розповів окупант
“Напевно знаю, що були факти мародерства. Бачив, як брали машини у Липівці та Андріївці, бачив, як ламали машини, які не могли завести, руйнували будинки. Брали прикраси з будинків, мобільні пристрої. Мабуть, у них дах поїхав, мовляв, у нас сила, у нас танки, у нас БМП, зброя тощо”, – заявив російський військовослужбовець.

Також Микита підтвердив, що російські солдати ґвалтували жінок у Андріївці.

“У них через це всього їхав дах. Багато хто знаходив у будинках алкоголь і випивав. Був випадок в Андріївці, коли зґвалтували матір та дочку. Четверо хлопців зробили це. Один втік, інші товариші по службі та командування побили табуретками. Їх взагалі хотіли розстріляти. Звинуватити їх не можна було, бо не було доказів, тож їх звільнили”, – додав Чібрін.

Окупант поскаржився, що російські солдати перебувають у жахливих умовах на фронті. А командування чинить фізичний та психологічний тиск на тих, хто хоче покинути фронт.

“Всіх залякували тим, що член або яйця відріжуть, або ще щось зроблять”, – заявив росіянин.

На фронті Чибрін вдавався божевільним, щоб його не відправили на передову. А після того, як втік із України до РФ, від нього відвернулися всі, навіть родина.

“Я для них зрадник Батьківщини. А що мені потрібно було йти на війну та вбивати мирних мешканців українців? Іти до в’язниці? Залишається третій варіант – просто виїхати”, – пояснив окупант.

Також додав, що хоче свідчити у міжнародному суді, бо: “Це злочинна війна, яку розпочала Росія. Я хочу зробити все можливе для її закінчення”.

Що відомо про колишнього військовослужбовця РФ
Микита Чібрін пішов до армії влітку 2021 через фінансові проблеми. Стверджує, що до України його бригаду завезли обманом.

Перший місяць повномасштабної війни провів у селі Липівка за 50 км від Києва. У цей час російські військові влаштували геноцид у Бучі та Андріївці.

16 червня Чібрін зник у вантажівці, яка прямувала до Росії і так змогла вирватися з фронту. Після втечі він зв’язався із правозахисниками, щоб вони допомогли залишити РФ.

15 листопада він прилетів до Іспанії і одразу попросив політпритулку. Поки його заяву розглядають, росіянина розмістять у тимчасовому центрі для біженців.

Джерело.

Close