facebook

Через війну в Україні готуються впровадити ще один податок

Аби збільшити надходження до державного бюджету, як того вимагає МВФ.

В Україні розглядають можливість впровадження додаткового оподаткування, аби мати більший ресурс у державному бюджеті для фінансування війська.

На сьогодні усі видатки на підтримку Збройних Сил України фінансуються з державного бюджету, допомогу міжнародних партнерів спрямовують на гуманітарні та соціальні виплати.

Тому будем розглядати питання введення певного податку на Збройні Сили, формулу його проговорюємо, аналізуємо зараз.

Але будь-який платник повинен розуміти, що кожна гривня, яку він не заплатив – це кошти, які були забрані у наших військових, – каже заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма.

Повернення довоєнних податків
Уряд України за підтримки Міжнародного валютного фонду планує відновити довоєнний стан податкового адміністрування та політики. До Верховної Ради вже планують подати законопроєкти, які наберуть чинності з 1 липня:

про скасування мораторію на здійснення податкових перевірок;
про скасування спрощеної системи зі ставкою єдиного податку 2% та відновлення довоєнного режиму для цих платників податків;
про забезпечення застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у закладах роздрібної торгівлі, зокрема поновлення відповідальності за порушення цих вимог.
Планують в уряді й побудувати сучасну систему адміністрування доходів.

Перш за все, йдеться про перекриття можливості ухилятися від оподаткування ПДФО через використання спрощеного режиму оподаткування платниками податків 3-ої групи.

Нагадаємо, компанії з оборотом до 10 млрд гривень мали змогу перейти на спрощену систему оподаткування, як на третій групі ФОП.

Так, замість ПДВ (20%) та податку на прибуток (18%), вони сплачували 2% з доходу.

Більшість пільг, які бізнес отримав у перші місяці війни, вже скасували. 21 червня Верховна Рада повернула мита і податки на імпорт і розмитнення автомобілів.

У вересні уряд повернув акциз на пальне. До звичного режиму повернулися й перевірки бізнесу з боку податкової.

Джерело.

Close