facebook

На електроенергії можна буде заробляти: Рада готує для українців дуже важливий закон

В Україні готують законопроєкт щодо домашніх електростанцій.

Відповідний вже готується парламентом. Про це розповів член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин, передає офіційний портал Верховної Ради України.

Зазначається, що законопроєкт спрямований на те, щоб заохочувати громадян встановлювати в домогосподарках сонячні електростанції. Депутат пояснив, що завдяки своїм станціям громадяни зможуть покривати значну частину споживання, а також видавати електроенергію в мережу – власне, на цьому можна буде і заробити.

Андрій Жупанин пояснив, що цей законопроєкт допоможе перезапустити систему встановлення сонячних домашніх електростанцій. Депутати розраховують, що документ буде підготовлений протягом місяця.

Також планується домовитися з урядом про виділення кредитів, які спрямують на фінансування таких електростанцій. Однією з головних умов такоє є встановлення акумулюючої станції: це зокрема обговорювали з представниками Укренерго.

Слід зазначити, що зараз ситуація з електроенергією в Україні непроста через обстріли російських окупантів. Тому енергетики нерідко змушені запроваджувати графіки відключень, щоб економити ресурс і дати можливість системі працювати стабільніше.

Тому зараз важливо, щоб на випадок відключення світла у кожного українця вдома був запас необхідних речей. Зокрема це свічки, ліхтарики, заряджені павербанки, а також їжа, яка може зберігатися без холодильника тривалий час.

Джерело.

Close