facebook

“Потужний снігопад накриє ці області України, крижаний дощ хлине на конкретний регіон”: синоптики про погоду

Експерти закликають українців не нехтувати прогнозами погоди, адже у березні все ще залишається чималий ризик серйозних і холодних опадів. Варто підготуватися до снігопадів і браку тепла.

Як інформує “НВ”, мінлива погода, яка притаманна початку весни, протягом її першого місяця ще може здивувати зимовими опадами.

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла про те, що найближчими днями приземний шар повітря буде менше прогріватися через хмарну погоду, отже й температура повітря буде трохи знижуватися. В нічні години так і залишатиметься невеличкий мінус, а в денні, все ж таки, переважатиме плюс.

Щодо опадів, та зимової погоди. За словами синоптикині, очікувані коливання температури будуть супроводжуватись посиленням вітру, без опадів, але надалі, на деяких територіях країни, не виключається навіть сніг.

«Виключати зимову погоду, звісно, ми не можемо, враховуючи таку велику й різноманітну територію України. Наприклад, десь у горах, у західних областях, звичайно, можуть бути опади у вигляді снігу або на північному сході. Але поки що в найближчій перспективі опади, які ми можемо очікувати наприкінці першої декади, наприклад, то це будуть переважно опади змішаної фази. Якщо подекуди й утвориться сніговий покрив, то він буде короткотривалий, адже за рахунок прогріву повітря в денні години він буде інтенсивно танути. В горах можливі окремі локальні умови.

Поки що якихось аномальних погодних умов або яскравого циклону, якщо говорити про першу декаду, ми не очікуємо. Але ж треба пам’ятати, що це весна, березень, перехідний такий сезон, якому завжди притаманна зміна погоди, і доволі різка, адже відбувається перебудова синоптичних процесів, і в нас саме з небезпечних явищ можуть бути вітри. Навесні це одне з небезпечних явищ, за яким варто слідкувати. Звичайно, можливі й локальні опади”.

Джерело.

Close