facebook

В Україні оголосили штормове попередження: подекуди небезпека 3 рівень. Прогноз погоди (карта)

Ускладнення погодних умов відповідає першому рівню небезпечності.


Погода в Україні 7 березня буде досить прохолодною. Жителям північних областей слід приготуватись до опадів. Вдень на них, згідно з прогнозами синоптиків, чекає мокрий сніг.

Окрім того, в Україні оголосили штормове попередження на добу. Пориви вітру очікуються у неділю, 7 березня. Оголошений І рівень небезпечності – жовтий.

Про це у суботу, 6 березня, повідомляє Український гідрометцентр.

У більшості регіонів України опадів не передбачають. Зима зі снігом не покине Київську область, Житомирську, Сумську, Чернігівську. Також сніжитиме на Волині та Рівненщині.

Хоча у решті областей обійдеться без дощу та снігу, на тепло сподіватись не варто. Найвище стовпчики термометрів підіймуться на Одещині – +6…+8 градусів. На Закарпатті трохи прохолодніше – +4…+6. В інших областях повітря прогріється у межах +2…+5.

Крім того, за повідомленням Держслужби з надзвичайних ситуацій, завтра по всій Україні очікується сильний вітер. 7 березня вночі у північно-західних областях, у Волинській та Рівненській областях, вдень по всій Україні пориви вітру 15-20 м/с, у Карпатах 25-30 м/с (рівень небезпечності І, жовтий).

У Київській області завтра вдень також пориви вітру 15-20 м/с.

Щодо Києва, то небо у столиці буде не безхмарним. 7 березня прогнозують вдень мокрий сніг та прохолодну погоду – лише +2…+4.

Проте синоптики прогнозують завтра у Києві пориви вітру. Про це повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на Український гідрометцентр.

“7 березня у столиці очікуються пориви вітру 15-20 м/с (рівень небезпечності І, жовтий)”, – йдеться у повідомленні.

Також Синоптики попереджають про значний рівень лавинної небезпеки в Карпатах.

“6-7 березня, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, у високогір’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень)”, – йдеться у повідомленні.

А синоптик Наталка Діденко опублікувала карту сильного вітру:


“Неділя в Україні обіцяє бути вітряною. Пориви північно-західного вітру можуть досягати штормових! Не забувайте вдома шалик і рукавички, дуже помічною якраз буде маска – бо холодний вітер “обпікатиме” обличчя, руки. Якісь істотні опади завтра в Україні – навряд, аж хіба пізно ввечері на Волині, Рівненщині та в усіх північних областях є ймовірність снігу та мокрого снігу. У Києві неділя передбачається із сильним вітром, холодною, вночі до -3-6 градусів, завтра вдень +2+4 градуси. Найближчими днями ще побуде холодна погода, а ось наступні вихідні обіцяють бути веселішими, з п’ятниці температура повітря підвищиться до +7+10 градусів”, – зазначила синоптик на своїй сторінці у Facebook.

Джерело.

Close