facebook

Жінка дев’ять років була вагітна “кам’яною дитиною” та померла: що це за рідкісна патологія

Жінка вважала, що вона 9 років тому втратила дитину.

У США в тілі жінки виявили “кам’яну дитину”, яку вона виношувала дев’ять років. Жінка померла, оскільки відмовилася від медичної допомоги, бо не довіряла лікарям.

Про це пише mirror.co.uk.

Біженка, яка прибула до США з Конго, звернулася до лікарні після того, як у неї почалися шлункові спазми і розлад травлення. Вона також відчувала булькання в кишківнику після їжі.

Лікарі після аналізів та сканування виявили мертвий плід, який блокував нижню частину живота і тиснув на кишківник.

Проте жінка відмовилася від операції, сказавши, що “не хоче цього робити”. Вона звинуватила в цьому чаклунство, стверджуючи, що хтось у Танзанії наклав на неї “закляття”.

Біженка вважала, що вона дев’ять років тому втратила дитину. Тоді ж медики табору для біженців, в якому вона перебувала, звинуватили її у “злих справах”, вживанні наркотиків і вбивстві дитини. Це викликало у неї страх перед медичними працівниками, а тому вона відмовилася від будь-якого лікування.

Експертиза встановила, що плід заважав її кишшківнику виконувати свої функції, включно зі всмоктуванням життєво важливих поживних речовин.

Американські медики закликали лікарів звернути увагу на цей випадок, щоб дізнатися більше про рідкісну патологію.

Це не перший випадок, коли жінки можуть бути вагітні “кам’яними дітьми”
У статті, опублікованій в “Журналі Королівського медичного товариства” 1996 року, було задокументовано лише 290 випадків, коли жінки виношували “кам’яних дітей”.

2013 року в тілі літньої пенсіонерки знайшли 40-річний зародок. Тоді лікарі в Колумбії виявили, що 82-річна жінка виношувала ненароджену дитину після того, як вона звернулася до лікарні з болями в животі.

Доктор Кемер Рамірес з лікарні Тунхуеліто пояснив, що лікар, який доглядав за жінкою, помітив щось “ненормальне в її животі” і запідозрив, що це можуть бути камені в жовчному міхурі.

Доктор Рамірес сказав: “Це відбувається тому, що плід не розвивається в матці, тому що він перемістився до іншого місця. У цьому випадку черевна частина жінки не є життєздатним (місцем), і це те, що сталося – кальцинований плід, тому що організм виробляє захисні механізми, і він кальцинується, поки не залишиться там інкапсульованим”.

Через кілька років, 2015-го, інша літня жінка виявила, що виношувала зародок понад 60 років. 91-річна Естела Мелендес навіть не підозрювала, що колись була вагітною.

Нагадаємо, жителька Великої Британії 45-річна Пінкі Джоллі хотіла схуднути без дієт та звернулася до клініки в Стамбулі, де їй пообіцяли зробити операцію зі зменшення шлунка за низькою ціною. Проте після цього у неї діагностували складну інфекцію, яка перетворила її внутрішні органи на “бетон”.

Джерело.

Close