facebook

Українцям повідомили важливу інформацію, пов’язану із закінченням опалювального сезону

В Україні завершується опалювальний сезон. Причому цього року через сприятливі погодні умови його мають намір завершити раніше терміну. Однак у багатьох містах вирішили остаточно опалення не відключати: якщо температура повітря знизиться, його відновлять, передають Патріоти України.

Видання rbc.ua зібрало відомості, де і в які терміни мають намір завершувати опалювальний сезон. Для завершення опалювального сезону необхідні певні температурні умови. Зокрема, потрібно, щоб середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль трималася не нижче за +8 градусів за Цельсієм.

Стандартний опалювальний сезон в Україні триває із середини жовтня до середини квітня. Проте цьогоріч весна прийшла рано, і потеплішало майже в усіх регіонах країни. Тому в багатьох містах або вже завершили опалювальний сезон, або мають намір завершити його найближчими днями.
Кропивницький

У Кропивницькому мають намір завершити опалювальний сезон із понеділка, 27 березня. Але при цьому міська влада заявила, що якщо буде сильне похолодання, то опалення вимикати не будуть. Крім того, з понеділка у школах міста розпочнуться весняні канікули, і міська влада зможе відключити опалення у навчальних закладах.

Вінниця

У Вінниці також планують завершувати опалювальний сезон у понеділок, 27 березня. У зв’язку зі стійким потеплінням міськрада вирішила, що немає резону далі опалювати будинки городян.

Миколаїв

У Миколаєві почали вимикати опалення з 24 березня. При цьому відключення міських споживачів відбувається поступово і має повністю завершитися до 29 березня. Проте лікарні та деякі інші соціальні об’єкти все ж таки опалюватимуть і після 29 числа.

Херсон

У Херсоні відключили опалення ще з 24 березня. Кажуть, що у місті запанувало стійке потепління, і немає потреби далі витрачати дорогоцінний енергоресурс.

Дніпро

Дніпро першим в Україні завершив опалювальний сезон ще 22 березня. Міський голова Михайло Лисенко каже, що опалення в місті вже не включать, бо, крім усього іншого, дніпряни заборгували за тепло неабияку суму грошей.

Кривий Ріг

У Кривому Розі батареї охололи в четвер, 23 березня. Таким чином, у місті, яке постійно обстрілюється супротивником, ворогові не вдалося зірвати опалювальний сезон. Його завершили з “природних причин”, каже міська влада.

Кам’янське

У місті Кам’янське Дніпропетровської області опалювальний сезон планували завершити ще 20 березня, проте через похолодання, а також повернення школярів з канікул вирішили з цим трохи почекати. Тому сезон завершили 25 березня, і вже навряд його відновлять, каже мер Андрій Білоусов.

Луцьк

Завдяки ранньому теплу, яке прийшло до Луцька, міська влада вирішила припинити опалення з 23 березня. Однак опалення не завершено, а лише призупинено орієнтовно до 27 березня. Якщо надворі буде тепло, то сезон завершать. А якщо прийдуть холоди, як обіцяють синоптики, то опалення буде відновлено.

Хмельницький

У Хмельницькому вважають, що завершувати опалювальний сезон поки що передчасно, адже синоптики прогнозують похолодання з нічними негативними температурами. Тож у місті відключили опалення лише на кілька днів: із 23 до 27 березня. З 28 його, ймовірно, відновлять на період зниження температури.

Харків

У Харкові обрали гнучкий подачі графік тепла. У періоди потепління опалення відключатимуть, а холодної пори його знову включать. Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що опалення в місті підтримуватимуть доти, доки зберігатиметься загроза холодів.

Чернівці

У Чернівцях через потепління опалення зовсім не відключили, проте подають тепло за графіком. Вночі будинки опалюватимуть, а на день опалення у місті відключатимуть. Та якщо на вулиці неабияк похолодає, то опалення відключати перестануть і вдень.

Суми

У Сумах попередньо планують вимкнути опалення з 1 квітня. Однак, за словами мера Олександра Лисенка, погода може скоригувати цей план. Все залежатиме від температури повітря.

Київ

У Києві поки що не йдеться про завершення опалювального сезону. І, очевидно, наразі його завершувати не будуть. Адже в Україну йде холодний атмосферний фронт, і найближчого тижня погода мало нагадуватиме весняну.В Україні завершується опалювальний сезон. Причому цього року через сприятливі погодні умови його мають намір завершити раніше терміну. Однак у багатьох містах вирішили остаточно опалення не відключати: якщо температура повітря знизиться, його відновлять

Джерело.

Close